Călin Mihai Stănculeţ – Pianist devenit lăutar în Clanu’ Sprînceană

Apropo.ro / 29.10.2007, 00:00
Călin Mihai Stănculeţ - Pianist devenit lăutar în Clanu’ Sprînceană
Are doar 14 ani şi joacă în serialul “Clanu’ Sprînceană” de la Antena 1. Firesc, ne-am gîndit că e un copil care a venit într-o bună zi la un casting şi a avut noroc. Nu-i chiar aşa. Călin a jucat deja în două sitcom-uri, ”La bloc” şi ”La servici”, şi cîntă bine la pian. Iar în serialul cu ţigani de la Antena 1 îşi demonstrează din plin acest talent.

La 5 ani, pe cînd frecventa corul Allegretto la Palatul Copiilor, a dispărut la subsol, unde a găsit un pian şi un profesor bătrîn. A învăţat un cîntec din prima zi şi, de atunci, a lăsat corul în favoarea pianului. În prezent, este elev la liceul “George Enescu”, secţia pian. În acelaşi timp, a luat lecţii de actorie la Center Stage. A fost ajutat pentru acestea de regizoarea Teo Cîmpineanu. “La cursuri, învăţasem toate monoloagele celorlalţi colegi. Îmi plac Cehov, Caragiale şi Shakespeare”. V-a convins? Printre cei din “Clanu’ Sprînceană” a ajuns în urma unui casting. “Aveau nevoie de un copil care să cînte la pian, deci puteam aduce şi pasiunea mea pentru muzică în platou”, spune el. Oricum, Mihai mai are pînă acum experienţa altor două sitcom-uri. În comedia dramatică de la Antena 1, este fiul familiei Pop, Mihai. Familia lui se mută în acelaşi duplex cu oameni grei ai lumii interlope, periculoşi, gălăgioşi şi demonstrativi, de etnie rromă: Sprînceană. Prima oară, personajul lui e surprins de cultura ţigănească. Şi, pînă la urmă, ce credeţi că face? Renunţă la muzica lui şi se apucă de cea lăutărească. Aşa ajunge să cînte pe la nunţi şi e o altă pată de culoare din serial. “Şi eu şi Mihai Pop sîntem, de fapt, inocenţi. Cel puţin asta îi spune diriginta mamei, cînd vine la şcoală: . Ce are el şi eu nu: o soră.

Şi chiar îmi pare rău”, povesteşte Mihai Călin Stănculeţ. Adolescentul de 14 ani se bucură în schimb de o grămadă de prieteni de mai multe naţionalităţi: maghiari, italieni, francezi şi ţigani. “Sînt muzicieni foarte buni”, crede el. Acum, urmează să ne convingă că poate să facă faţă unor actori renumiţi din serialul de la Antena 1, în ciuda vîrstei lui fragede. Şi încă ceva. Călin Mihai Stănculeţ e expert în automobile şi dinozauri, iubeşte blues-ul şi jazz-ul.