Calin Popescu Tariceanu, „cules” din strada pentru a fi fotomodel

Apropo.ro / 29.08.2011, 15:18
Calin Popescu Tariceanu,
Cu multi ani in urma, Calin Popescu Tariceanu era admirat pe strada, pentru alura sa, de Zina Dumitrescu care i-a propus sa lucreze pentru ea.

Calin Popescu Tariceanu a fost si fotomodel la viata sa. Asta se intampla spre sfarsitul liceului, adica prin 1971. A cochetat cu moda, pentru o scurta perioada de timp.

Zina Dumitrescu isi aminteste de episodul in care l-a zarit, intamplator pe strada, pe cel care urma sa incununeze o cariera politica mai tarziu: Calin Popescu Tariceanu.

Aflata in apropiere de cinema Scala, Zina isi aduce aminte ca a zarit doi baieti venind spre ea, din care unul era mai chipes decat celalalt. Creatoarea de moda nu a rezistat si a trimis un barbat care lucra cu ea la revista de moda „Modern” sa il intrebe daca nu doreste sa colaboreze cu ei.

Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu, omul politic

„Eram pe bulevard, aproape de Scala si am vazut doi baieti venind, din care unul era frumos foc. Era Calin. Pe vremea aceea lucram si la revista ‘Modern’ (n.r. – revista era, in perioada respectiva, singura publicatie de moda din tara). Eram cu redactora si cu un domn care lucra cu noi. Noi, femei, nu ne-am putut duce, dar l-am trimis pe domn – du-te, te rog, la baiatul ala si intreaba-l cine e, ce face si daca vrea sa colaboreze la revista. S-a dus, l-a intrebat. Era elev in clasa a XII-a.A acceptat si a doua zi l-am vazut la redactie, pe strada Maria Rosetti. Uite asa a ramas, a lucrat pentru un numar al revistei, i-a placut. Era un tip care, ca si acum, emana noblete, educatie”, declara „mama” Zina.

La acea vreme, pentru prestatia sa, Calin Popescu Tariceanu a castigat 250 de lei.