Caltabosul si tuica au alte dimensiuni la americani!

Apropo.ro / 23.04.2009, 22:08
Caltabosul si tuica au alte dimensiuni la americani!
Un raport al Senatului SUA arata ca beneficiarii ajutoarelor de stat au cheltuit peste 22 milioane de dolari pentru lobby politic

Principalii beneficari ai fondurilor de ajutor financiar de la statul american au cheltuit milioane de dolari pe activitati de lobby politic in primele trei luni ale anului, aici incluzand si activitati agresive menite a bloca limitarea platilor catre directori sau implementarea unor reglementari financiare mai stricte.

In total, cei mai importanti beneficiari ai ajutorului au cheltuit peste 22 milioane de dolari in cele sase luni de cand guvernul SUA a inceput sa acorde bani, arata un raport al Senatului.

De altfel, oficialii americani au aratat ca sefii Chrysler Financial au refuzat un imprumut guvernamental de 750 milioane de dolari in favoarea unui credit privat, mai scump, deoarece nu doreau sa se supuna limitarilor federale la plati.

Dupa General Motors, Citigroup si J.P. Morgan Chase, printre lobistii de top au mai fost American Express, Wells Fargo Bank, Goldman Sachs si Morgan Stanley.