Călugărul mumificat care nu este mort, ci într-o stare profundă de meditație

De: Carmen Ulian / 07.02.2015, 16:00
Călugărul mumificat care nu este mort, ci într-o stare profundă de meditație
Descoperirea recentă a trupului neînsuflețit al unui călugăr buddhist, rămas în poziție de meditație, le dă de gândit colegilor săi spirituali, precum și specialiștilor. Deși se crede că are o vechime de peste 200 de ani, călugării susțin că s-ar afla într-o stare profundă de meditație.

Siberian Times scrie despre descoperirea unui trup vechi de peste 200 de ani ce a aparținut unui călugăr buddhist. Colegii spirituali și apropiați ai lui Dalai Lama, printre care și doctorul Barry Kerzin, susțin că omul nu ar fi mort, ci pur și simplu într-o stare profundă de meditație.

Dr. Kerzin susține că acest călugăr s-ar afla într-o stare de spiritualitate denumită tukdam, la un pas de a deveni un adevărat Buddha.

Trupul mumiei a fost descoperit pe 27 ianuarie în provincia mongoleză Songino Khairkhan, apoi livrat unui centru de expertiză.

Presupusul viitor Buddha avea trupul acoperit cu piele de animal și a fost găsit în poziția lotusului. Inițial s-a crezut că este unul dintre liderii spirituali ai Rusiei. Exista speculații că a fost profesorul lui  Lama Dashi-Dorzho Itigilov, care a fost, și el, găsit mumificat.

Poliția mongoleză a descoperit că trupul călugărului ar fi fost furat dintr=o peșteră din regiunea Kobdsk, apoi vândut pe piața neagră. Au fost arestați comercianții, iar trupul călugărului buddhist a revenit în patria sa.