Calvarul unei mame! Adele Chirică şi fiul ei, diagnosticaţi cu boli incurabile: „Pentru el mă întorc chiar şi din morţi”

De: Cristiana Trifu / 21.08.2018, 15:15
Calvarul unei mame! Adele Chirică şi fiul ei, diagnosticaţi cu boli incurabile:
Adele Chirică este în prezent preşedinta ”Asociaţiei Dravet şi alte epilepsii rare” din România. Adele Chirică se luptă zilnic cu boala ei şi a fiului său, diagnosticat la 5 ani cu o formă incurabilă de epilepsie.

Adele a devenit mamă în 2012. Când avea 7 luni, în prima zi de Crăciun, Davis, fiul ei, face prima criză violentă de epilepsie. Era în braţele bunicii, în faţa bradului. Au chemat salvarea şi au ajuns la spital, au fost trimişi direct la neurologie unde i s-a pus diagnosticul: epilepsie!

Timp de 5 ani copilul urmează un tratament drastic pentru epilepsie, până când, într-o zi, Davis intră în coma, iar neurologii din România ridică din umeri şi o sfătuiesc pe Adele să meargă cu el în Paris. Ajung la un spital în Paris şi acolo află că, de fapt, Davis suferă de Dravet, o formă extrem de rară de epilepsie. Medicul din Paris nu o menajează pe Adele şi îi povesteşte, în detaliu, ce înseamnă această boală, inclusiv faptul că fiul e în pericol de moarte. Când aude asta, Adele leşină. Ajunsă înapoi în România avea să treacă printr-un nou şoc. Medicamentul pentru Dravet prescris de doctorul din Paris în combinaţie cu medicamentele prescrise de neurologul român îi provoacă lui Davis insuficienţă hepatică şi ajunge la Fundeni cu hemoragie internă.

În căutarea de soluţii salvatoare pentru fiul ei, Adele descoperă un forum din America. Află detalii despre boală şi reuşeşte să îşi salveze copilul de la moarte. Aici o găseşte şi pe Teodora, cu care ulterior avea să creeze Asociaţia Dravet în România şi începe lupta cu autorităţile. Adele este o mamă singură şi susţine că nici nu vrea să se mai îndrăgostească, nu mai vrea nicio relaţie, mărturisind că singura iubire a vieţii sale rămâne fiul ei, Davis.

Adele Chirică, diagnosticată în urmă cu un an cu endometrioză, boală pentru care nu există tratament, fiind progresivă şi provocând cancer ovarian, se luptă zi de zi pentru a merge mai departe datorită fiului ei: „Am toată puterea datorită fiului meu care mă aşteaptă acasă, el are acum 11 ani. În urma tratamentului, mi-a căzut foarte mult păr. Mă preferă cu perucă, nu mă face să mă simt prost când sunt fără perucă. Nu ai opţiune, ce să faci, decât să fii puternic pentru copilul tău. E important să vezi dincolo de diagnostic, o foaie de hârtie nu ne defineşte. Pentru el mă întorc mereu, chiar şi din morţiAm învăţat că nu trebuie să fii bolnav ca să se termine ziua astăzi, mâine nu este promisă nimănui. Am avut o prietenă bună care a murit de cancer şi îmi zicea mereu că viaţa e mişto” , a spus Adele Chirică, la „Cool Summer Nights”.