Camataria ar putea fi pedepsita cu cinci ani de inchisoare

Apropo.ro / 13.10.2011, 14:25
Camataria ar putea fi pedepsita cu cinci ani de inchisoare
Dupa ce fenomenul a luat amploare si a cauzat ruinarea vietilor a mii de romani, alesii incearca acum sa puna capat camatariei.

Deputatii au discutat ieri proiectul de lege prin care se doreste eradicarea acestui fenomen, datorita caruia foarte multi romani au platit dobanzi uriase, au ramas fara case sau, si mai rau, si-au pierdut viata.

Potrivit textului, camatarul este acea persoana care imprumuta bani cu dobanda in mod frecvent, nefiind autorizat. Practicarea acestei indeletniciri va fi considerata infractiune si va fi pedepsita cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si cu confiscarea sumelor gasite asupra lui.

Analizarea cazurilor de camatarie se va face pe baza plangerilor depuse de persoanele inselate, dar numai dupa promulgarea legii, aceasta neputandu-se aplica retroactiv.

Desi legea votata ieri pe articole are sustinerea tuturor partidelor, iar votul final va fi dat, cel mai proabil, saptamana viitoare, camatarii au destule sanse sa scape, aceasta infractiune fiind greu de dovedit.