Cameleonii, milionari în Madagascar după ce Silviu Mircescu a câştigat prima probă a Căpitanilor în ”Ultimul Trib”

De: Cristiana Trifu / 30.09.2018, 11:22
Cameleonii, milionari în Madagascar după ce Silviu Mircescu a câştigat prima probă a Căpitanilor în ”Ultimul Trib”
Cameleonul Silviu Mircescu, crocodilul Alex Filip şi lemurul Ionuţ Iftimoaie au fost primii care au luptat în prima cursă a Căpitanilor, aseară, la Antena 1, într-o nouă ediţie ”Ultimul Trib”, iar Mircescu a fost cel care a pus mâna pe recompensa de un milion de ariary, care a schimbat viaţa echipei sale pe insula pustie.

Silviu Mircescu, Alex Filip şi Ionuţ Iftimoaie au luptat pentru un milion de ariary, o sumă colosală pentru insula africană, în care un salariu variază între 150.000 şi 250.000 de ariary. Lemurii au fost reprezentaţi în prima luptă a căpitanilor de Ionuţ Iftimoaie, căruia toţi îi admiră modul în care ştie să gestioneze situaţiile de criză cu foarte mult calm şi tact. ”Eu mă simt în siguranţă lângă el, uneori e multă agitaţie şi simt nevoia să îl văd, să îi simt energia când începe să vorbească, parcă se face o zonă de calm şi deja gândesc mai limpede”, a mărturisit Paula Chirilă.

Din partea Camelonilor, Silviu Mircescu s-a aruncat cu capul înainte în înfruntare. ”Dacă aş putea, m-aş băga în toate proiectele posibile, aş munci tot timpul. Sunt foarte ambiţios, vreau să văd cât rezist la presiunea asta şi fizică, şi psihică”, a mărturisit actorul.
Crocodilii şi-au ales căpitanul încă de la sosirea în Madagascar în persoana lui Alex Filip, luptător profesionist de kick-boxing, aşa că intră în joc fără emoţii. ”Pentru a face ce fac eu nu există loc de vulnerabilităţi şi chiar dacă practic un sport individual, fără echipa din spatele meu, nimic nu ar fi posibil. Atuul meu vor fi mereu ambiţia, încăpăţânarea, perseverenţa”, spune despre el Alex.

Mircescu a câştigat însă detaşat cursa, iar rezultatul i-a bucurat chiar şi pe adversarii lui, toţi fiind de acord că pe insula pustie Cameleonii aveau mare nevoie de această ”gură de aer”. Înainte de a merge la cumpărături alături de echipa sa, căpitanul albaştrilor a împărţit o mică parte din bani cu celelalte echipe – Crocodilii, care trăiesc la vilă şi au deja tot ce îşi pot dori, au primit 10.000 de ariary, pe care i-au donat unei familii sărace, iar Lemurii au primit 30.000 de ariary, ca să îşi poată cumpăra mâncare.

Ieşiţi la cumpărături, Camelonii au experimentat o altă latură a vieţii în Madagascar şi au descoperit nu doar că îşi pot cumpăra o mulţime de delicatese proaspete, dar şi că localnicii nu sunt dispuşi să negocieze, aşa cum românii erau obişnuiţi. Mai mult, şi-au dat seama că milionul câştigat, deşi le-a asigurat masa pe câteva zile, nu reprezintă o sumă enormă. ”Probabil, ca să îşi cumperi o casă sau o maşină ai nevoie de saci de bani, la propriu”, a remarcat Gabriela. Ziua acestora s-a încheiat cu un festin pe insulă pentru cei şapte Cameleoni. ”Acum suntem la un resort pe plajă, nu mai suntem pe insula pustie”, a glumit Silviu.

Mai strâmtoraţi, Lemurii au încercat şi ei să negocieze în sat pentru a putea cumpăra cât mai multe produse, dar în cele din urmă, tot macaroanele au fost cele mai potrivite bugetului lor, însă combinate cu fructe de mare proaspăt pescuite, au fost mai mult decât satisfăcătoare pentru echipă, dar şi pentru invitatul permanent la masă, vecina Vula.

În mod surprinzător, singurii care s-au certat din cauza mâncării, au fost chiar Crocodilii, care aveau bucătăria plină. Supărarea a pornit de la faptul că fotbalistul Daniel Chiriţă voia să mănânce peşte, chiar dacă aveau mâncare rămasă de cu o zi înainte. ”Chiru, aruncăm mâncarea degeaba! Vrei să faci un peşte numai pentru tine? Învaţă să mai asculţi şi de colegii tăi!”, i-a reproşat Roxana Chiperi, în timp ce Lola a preferat să se retragă de grup, pentru a nu lua parte la discuţii.

În acest timp, după o accidentare care l-a forţat să iasă din competiţie, Dorian Popa s-a întors în satul în care a locuit alături de echipa sa, pentru a-şi lua rămas-bun. Într-un interval mai scurt decât şi-ar fi dorit, Dorian Popa s-a ataşat foarte mult nu doar de colegii săi ”Lemuri”, ci şi de vecinii din satul malgaş în care a locuit. Ca urmare, Dorian nu a vrut să plece din Madagascar înainte de a-i vedea şi de a le face mici cadouri atât colegilor săi, cât şi sătenilor care i-au primit cu atâta căldură în tribul lor. Pe rând, acesta le-a dăruit colegilor săi articole vestimentare, un parfum şi chiar şi o pudră Danielei Crudu, în timp ce pe vecinele sale şi pe ”mama Vula”, le-a surprins cu accesorii de păr.

”Mai mult decât durerea fizică, mă apăsa gândul că nu mai pot fi în concurs. M-am ataşat repede de echipă şi sigur că ar fi urmat multe momente frumoase. Nici nu vreau să mă mai gândesc la faptul că nu mai pot, îmi rupe sufletul”, a mărturisit Dorian.
În locul lui, ”Lemurii” au primit-o cu braţele deschise pe Ioana Şulea. În timp ce colegii ”Crocodili” ai Ioanei Şulea au mascat nominalizarea acesteia sub pretextul că ar fi vrut să trimită la Duel un om puternic, care ar fi avut şanse să revină în trib, după ce aceasta a ajuns în cealaltă echipă, sportivii au încercat să avertizeze ”Lemurii”. ”O să vedeţi că este foarte retrasă, e în lumea ei, nu s-a intergrat”, a spus Lola.

Cu toate acestea, Ioana Şulea a fost primită cu braţele deschise în sat, teritoriul deţinut în prezent de vedete, iar noii ei colegi s-au arătat foarte încântaţi de răsturnarea de situaţie care a avut loc după ce Dorian Popa a fost nevoit să părăsească competiţia din cauza problemelor medicale. ”Normal că îmi place de Ioana, e frumoasă şi trage cât un bărbat! Plus că îmi dă şi porţia ei de bere, pentru că ea nu bea”, a spus glumit Daniela Crudu.

Spusele lor au fost confirmate şi de Miss Bikini Ioana Şulea, care deja se simte în sat mai bine decât la vilă. ”Am simţit o căldură şi o omenie din partea lor pe care dincolo nu am simţit-o. Chiar am simţit că se bucură că fac parte din echipa lor! Sunt foarte simpatici toţi, fiecare are nebunia lui, pe când dincolo erau foarte multe păreri”, a spus Ioana. 

De altfel, dorinţa fiecărui membru al echipei de a se impune a făcut ca fosta echipă, a Ioanei să ajungă din nou în poziţia de a nominaliza un om. Jocul ”Mission Impossible” chiar s-a dovedit a fi o sarcină imposibilă pentru Crocodilii care nu au reuşit să se coordoneze. Speriaţi după ce data trecută au trimis-o la duel pe Ioana Şulea, cu gândul că are şanse mari de a câştiga, însă aceasta a ajuns în echipa Lemurilor, Crocodilii au schimbat de această dată strategia. ”O voi nominaliza pe Neli, am încredere că va putea câştiga duelul şi astfel le va arăta colegilor că merită să fie aici”, a spus Alex Filip, căpitanul echipei. În cele din urmă, colegii s-au alăturat deciziei, astfel că Neli va merge la Duel. ”Dacă nu mă mai întorc, aş vrea să reţineţi un argument: omul care astăzi nu a comunicat deloc şi care de obicei nu ţine cont de părerile celorlalţi, este Daniel Chiriţă!”, a spus aceasta.