Camelia Potec: „Există momente când vrei să renunți”

Apropo.ro / 30.07.2012, 17:20
Camelia Potec:
Sportiva Camelia Potec a recunoscut că i-a trecut prin minte să renunțe la carieră, dar de fiecare dată a găsit puterea de a se motiva singură.

Camelia Potec, campioană olimpică, europeană și multiplă medaliată mondială, a acordat un interviu pentru protvmagazin.ro în care a destăinuit lucruri mai puțin cunoscute de publicul larg.

Camelia Potec a vorbit și despre regulile stricte pe care le are un sportiv înaintea unei competiții importante, precum Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

protvmagazin.ro: Care este regimul tău de viață în perioada premergătoare concursului?

Camelia Potec: Înainte de un astfel de concurs, ne axăm mai mult pe odihnă și un pic pe viteză. Mănânc normal, fără diete, dar și fără excese. Din acest punct de vedere încerc să nu schimb nimic.

protvmagazin.ro: Sunt momente când clachezi, când nu mai vrei să auzi de sport și pur și simplu vrei să fii lăsată în pace? Cum reacționezi atunci?

Camelia Potec: În viața oricărui sportiv există momente când vrei să renunți și acestea sunt cele mai importante în reușita lui. În cazul meu, reușesc de cele mai multe ori să mă motivez singură pentru că îmi aduc aminte ce îmi spuneau părinții mei când eram mai mică: „vrei să renunți, renunță și fă ceea ce-ți place, nimeni nu te obligă să faci sport. Tu ai decis să faci asta, tu vei decide când vei renunța”… Și aveau dreptate… Când îmi este greu, mă gândesc că pot oricând să renunț…

protvmagazin.ro: Mai ai timp și de viața privată?

Camelia Potec: Competițiile de obiectiv (Campionatul European, Mondial sau Olimpiada) se termină de obicei în lunile iulie-august, așa că avem vacanță minimum o lună, dar mi s-a întâmplat să-mi iau vacanță și două luni jumătate, ceea ce înseamnă foarte mult pentru un înotător de nivel mondial. Dar așa cum am spus, nu m-a obligat nimeni să fac acest sport, așa că în momentul în care am simțit că am nevoie de o pauză mai mare am făcut-o. Dar bineînțeles că m-a costat o muncă mai intensă, după aceea, pentru a putea recupera.

protvmagazin.ro: Ce planuri ai după terminarea Jocurilor Olimpice?

Camelia Potec: Am foarte multe planuri, dar prefer să le mai țin puțin ascunse.

Citește mai multe detalii despre interviul cu sportiva Camelia Potec, pe protvmagazin.ro