Cameron Diaz ne spune cine a învăţat-o să arunce lasoul

Apropo.ro / 18.03.2013, 10:57
Cameron Diaz ne spune cine a învăţat-o să arunce lasoul
În ”Răzbunare cu stil”, pentru a-i plăti o poliţă şefului său, Colin Firth, are nevoie de serviciile unei femei frumoase şi dispuse să o facă pe momeala. Candidata perfectă este PJ Puznowski, adică actriţa Cameron Diaz. Despre film şi despre personajul interpretat de ea, ne povesteşte chiar blonda cu pricina.

Gambit

– Ce te-a atras la filmul „Răzbunare cu stil”?

Când am citit scenariul am fost imediat captivată. Are ceva unic, o tonalitate specială. A trebuit să îl citesc de câteva ori ca să îi înţeleg complet umorul. M-a binedispus. Nu-mi amintesc ultima dată când am citit un scenariu care să combine atât de multe idei într-un mod atât de plăcut. Eu l-am numit o rampă de relansare a umorului clasic de bună calitate. Deşi acţiunea se desfăşoară în prezent, umorul este construit pe stilul clasic.

– Cum ţi s-a părut personajul tău?

Mi-a plăcut foarte mult. Nu are inhibiţii, nu-i pasă de părerile celor din jur şi îmbrăţişează cu entuziasm orice experienţă. Nu o interesează banii şi nici măcar nu înţelege de ce ar vrea cineva să dea atât de mulţi bani pe un tablou. PJ e încântată că va merge în Anglia, va sta la un hotel luxos, va ieşi la întâlniri şi o interesează mai puţin cu câţi bani va rămâne.

Gambit

– Cum ţi se pare filozofia de viaţă a personajului interpretat, PJ?

PJ moşteneşte toată înţelepciunea de la mama sa, care a văzut multe locuri din lume şi are câte o replică pregătită pentru toate situaţiile. Aşa că PJ apelează la aceste zicale pentru a lua cea mai bună decizie. Pentru ea, proverbele mamei au sens şi o ajută să se organizeze în viaţă. Pentru că le-a primit de la mama ei, nu pune la îndoială cât sunt de corecte gramatical. Le foloseşte pentru că sunt sincere, inocente şi adevărate. Pare mai ciudată când ajunge din Texas tocmai în Anglia şi pe lângă accentul particular, mai are şi aceste proverbe, pe care ceilalţi nu le înţeleg.

– PJ are nişte pasiuni mai ciudate. De ce rodeo?

Ştie să folosească frânghia şi îi place să participe la competiţiile de rodeo. Mai lucrează la o fermă de găini şi astfel câştigă mai mulţi bani. Dar aşa trăieşte de când se ştie. Cei care locuiesc în Texas sunt conştienti că trebuie să-şi găsească tot felul de hooby-uri, pentru că nu sunt prea multe de făcut acolo. PJ a învăţat să doboare vite şi îi place la rodeo.

Cameron Diaz

– Cum te-ai antrenat pentru rodeo?

Eram curioasă. Am vrut să învăţ cum se aruncă lasoul, cum e să călăreşti un cal şi cum să prinzi o vacă în laţ. M-am antrenat cu o fată care practică profesionist această activitate sportivă. Ea m-a învăţat tot ce trebuie şi a fost distractiv. Nu am prins în realitate niciun animal. M-am antrenat alergând după o statuie metalică de forma unui taur care era trasă de un tractor.

Gambit

– Cum descrii relaţia dintre Harry şi PJ?

Cei doi sunt total opuşi din toate punctele de vedere. El e din Anglia unde plouă mult, ea e din Texas unde clima este aridă. El este foarte serios, ea e zvăpăiată. El pretinde mereu că e altcineva, ea nu se teme să fie sinceră şi dezinvoltă. El vrea banii, ea vrea să se distreze şi tot aşa. Tocmai datorită acestor diferenţe şi a drumului comun pe care îl urmează de nevoie, ajung acolo unde trebuie.