Campania “Avem viaţă în sînge” iese în stradă

Apropo.ro / 22.06.2009, 00:00
Campania “Avem viaţă în sînge” iese în stradă
Săptămîna trecută, Mihaela Petrea, o tînără care a supravieţuit cancerului datorită unui transplant cu celule stem, însoţită de prieteni şi de corespondenţii Ştirilor PRO TV, a ieşit în Herăstrău, ca să le po­ve­steas­că oamenilor despre im­por­tanţa “Registrului naţional de donatori neînrudiţi”.

La nici 4 luni de la transplantul cu celule stem de care a beneficiat, Mihaela pro­movează înscrierea în acest registru şi încearcă să le explice tuturor importanţa majoră pe care o poate avea gestul lor. Alături de corespondenţii Ştirilor PRO TV, ea le-a povestit celor din parc fiecare etapă care trebuie urmată pentru a deveni donator şi a răspuns curiozităţilor acestora.

“România are nevoie de acest registru. Sîntem oameni şi trebuie să ne ajutăm unii pe alţii”, este mesajul pe care Mihaela a încercat să-l transmită tuturor.

Cazul Mihaelei Petrea a fost prezentat în cadrul campaniei “Avem viaţă în sînge”, demarată de Ştirile PRO TV. Ea a fost unul dintre norocoşii care au avut un donator în familie, fiind compatibilă cu sora ei, însă a simţit pe propria piele ce înseamnă aşteptarea într-un moment-limită.

Acesta este motivul pentru care acum luptă alături de Ştirile PRO TV pentru înfiinţarea “Registrului donatorilor neînrudiţi”.