Campania „BICICLEȘTI”. Vă așteptăm sâmbătă pe Kiseleff și Calea Victoriei începând cu ora 11:00.

De: Marian Andrei / 18.10.2013, 16:10
Campania
La doar două zile după ce gândul și Pro Sport au lansat campania "BICICLEȘTI", inițiativă susținută de mii de bucureșteni pe rețelele de socializare, autoritățile au ascultat vocile pasionaților de sport și au confirmat vineri deschiderea orașului pentru iubitorii de mișcare, fie ei bicicliști sau simpli trecători.

„Având în vedere campania gândul și PRO SPORT de a da curs inițiativei civile BICICLESTI, Primaria Municipiului București prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret pune la dispoziția bucureștenilor dornici de mișcare în aer liber Calea Victoriei între str. Doamnei și Splaiul Independenței și Șoseaua Kiseleff între Arcul de Triumf și P-ța Victoriei”, a anunțat Primăria Capitalei.

Traficul va fi restricționat, pe traseul menționat, în zilele de sâmbătă 19 octombrie, precum și sâmbătă și duminică viitoare, pe 26 și 27 octombrie 2013.

Gândul și PRO SPORT au lansat în urmă cu o săptămână campania „BICICLEȘTI”, inițiativă prin care ne-am propus să trasăm cea mai mare pistă de activități sportive de weekend. Așadar, am cerut public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să închidă în luna octombrie traficul auto de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Mii de oameni s-au alăturat, prin mesaje de susținere pe Facebook sau accesând aplicația disponibilă pe rețeaua de socializare.

Pe parcursul campaniei au fost fost prezentate mai multe materiale despre perioada în care cuvântul „promenadă” era des întâlnit în vocabularul bucureștenilor, dar și despre măsurile luate de alte țări pentru a-și încuraja cetățenii să facă mișcare, precum și infrastructura dezvoltată în acest sens.

Bucureștiul se poate „lăuda” la ora actulă doar cu șapte piste pe care pot circula bicicliștii care au o lungime totală de câțiva kilometri, în ciuda faptului că începând din anul 2008 s-au amenajat 194 de kilometri de trasee destinate iubitorilor transportului „pe două roți”, cu patru kilometri în plus decât în Budapesta.

Cele mai multe rute pentru bicicliști au fost însă desființate ulterior de Poliție, fie din cauza obstacolelor care se întâlneau pe parcursul lor, fie din cauza bordurilor care nu se găseau la nivelul carosabilului.