Campanie pentru sustinerea sterilizarii cainilor fara stapan

Apropo.ro / 20.12.2011, 10:30
Campanie pentru sustinerea sterilizarii cainilor fara stapan
Presedintele Asociatiei "Cutu Cutu" sustine ca in cinci ani de zile nu vor mai fi caini pe strada daca animalele vor fi sterilizate. Tu ce crezi?

„Respingem orice demers prin care cainii ar putea fi eutanasiati. Vrem ca animalele sa fie sterilizate, iar daca acest lucru se va desfasura intr-un program riguros, in cinci ani de zile nu vom mai avea caini pe strada”, a declarat presedintele Asociatiei „Cutu Cutu”, Marcela Pasla, luni, la o intalnire organizata la PMB.

Potrivit acesteia, peste jumatate din romani doresc ca animalele sa nu fie eutanasiate, context in care a fost depus si un memoriu la Primaria Generala a Capitalei, Marcela Pasla sustinand colaborarea cu consiliile judetene pentru sterlizarea cainilor mai ales din mediul rural si pentru reducerea abandonului acestor animale.

„Organizatiile nonguvernamentale au strans in doua saptamani peste 120.000 de semnaturi, peste 80.000 din Bucuresti, prin care propun sa nu fie eutanasiate animalele. Programul de sterlizare va continua si dupa 1 ianuarie 1012 si va viza si zonele private de la periferie. Avem sprijinul ONG-urilor. In Bucuresti aproximativ 80% dintre caini sunt sterilizati”, a mai spus Lorentz.

Potrivit acestuia, pana in mai ar putea fi sterilizati si cei mai putin de 20% care nu au fost in acest program, iar PMB va deschide un adapost de dimensiuni medii pentru caini agresivi.

Citeste mai multe detalii despre sustinerea sterilizarii cainilor fara stapan, pe Mediafax