Campionatul mondial al jocurilor pe calculator, premiu de un milion de dolari

De: Marian Andrei / 08.03.2014, 11:42
Campionatul mondial al jocurilor pe calculator, premiu de un milion de dolari
Capitala mondială a jocurilor de noroc, Los Angeles, a devenit pentru câteva zile capitala jocurilor pe calculator. Sute de pasionați au venit aici din toate colțurile lumii pentru a asista la semifinala competiției mondiale a gamerilor.

Câștigătorii vor ajunge în finala organizată în Coreea de Sud, iar premiul cel mare este de un milion de dolari. Organizatorii spun că jocurile pe calculator au devenit deja pentru mulți pasionați o slujbă în sine, una cu salarii de top.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Competiția din Los Angeles a pus față în față câte două echipe formate din cinci jucători fiecare. Jocul ales a fost unul de strategie, fiind îndrăgit de zeci de milioane de tineri din întreaga lume. Iar ceea ce pentru mulți era până acum o activitate lipsită de orice utilitate a devenit în ultimul timp o slujbă foarte bine retribuită.

„Cu siguranță, avem sponsori pentru jucători. Și echipele au sponsori, precum și Liga în ansamblu. Jucătorii din Ligă sunt plătiți de către echipe, iar unii dintre ei pot câștiga salarii de șase cifre”, spune Whalen Rozelle, directorul unei companii de jocuri pe calculator.

Câștigurile tot mai mari i-au determinat chiar pe unii să renunțe la serviciile lor obișnuite.

„Este ușor de jucat, mai distractiv decât studiul, ceea ce în cele din urmă m-a pus în fața unei alegeri în momentul în care am început să câștig destul de mulți bani. Am început să intru în echipe și am fost nevoit să aleg între jocurile pe calculator și continuarea carierei în inginerie„, povestește Mitch Voorspoels.