Canabisul recomandat ca medicament, în farmaciile spaniole

Apropo.ro / 02.02.2005, 16:49
Canabisul recomandat ca medicament, în farmaciile spaniole
Cîteva zeci de farmacii spaniole vor începe sa comercializeze sub control strict canabis ca tratament, în cursul primului trimestru al acestui an, a anunțat un oficial din Ministerul Sanatații, citat de AFP. Decizia este urmarea unei propuneri lansate în 2004 de Colegiul


Cîteva zeci de farmacii spaniole vor începe sa comercializeze sub control strict canabis ca tratament, în cursul primului trimestru al acestui an, a anunțat un oficial din Ministerul Sanatații, citat de AFP.

Decizia este urmarea unei propuneri lansate în 2004 de Colegiul Farmaciștilor din Barcelona, pentru combaterea durerilor cronice și a simptomelor de greața la bolnavii de scleroza, cancer și SIDA.

Consilierul în Ministerul Sanatații, Marina Geli, a precizat ca utilizarea terapeutica a canabisului va fi strict controlata și nu se va folosi aceasta substanța decît în cazurile în care nici un alt medicament nu este eficient. Cannabisul este deja folosit de bolnavi, în mod ilegal.

„Toate drogurile sînt nocive”, a declarat ministrul spaniol al Sanatații, Elena Salgado, adagînd ca „toxicomania este un lucru, iar administrarea controlata a unor comprimate care conțin principiile active ale cannabisului, în cazuri specifice și sub supraveghere medicala, este altceva”.

Pentru acest proiect au fost selectate 60 de farmacii și patru spitale.

Mediafax