Canada înăsprește legislația privind imigrația

De: Marian Andrei / 21.06.2012, 11:30
Canada înăsprește legislația privind imigrația
Ministrul canadian al imigrației, Jason Kenney, a depus în Camera Comunelor un proiect de lege care vizează înăsprirea condițiilor de intrare în țară și, în același timp, ușurează procedurile de expulzare.

Proiectul de lege prevede expulzarea automată a refugiaților politici sau a rezidenților permanenți ori temporari dacă au fost condamnați la o pedeapsă mai mare de șase luni de închisoare.

Ministrul arată că, prin noua legislație, conservator, guvernul poate „pune capăt practicii prin care infractorii străini își înmulțesc solicitările de amânare a expulzării lor din Canada și care, în acest timp, continuă să terorizeze canadieni nevinovați”.

Un avocat specializat în imigrație susține că prin această lege „ordinul de expulzare i-ar putea afecta pe copiii, soția sau alți membri ai familiei” unui rezident condamnat la o pedeapsă de peste șase luni de închisoare. „Asta înseamnă că putem să expulzăm pe cineva, fără a ține cont de perioada trăită în Canada”, a declarat avocatul.

De asemenea, prin acest proiect de lege, ministerul primește o nouă putere, aceea de a refuza rezidența temporară a unui candidat la statutul de imigrant pentru un „motiv de interes public”.