Canada nu recunoaște rezultatele scrutinului din Ucraina

Apropo.ro / 25.11.2004, 15:47
Canada nu recunoaște rezultatele scrutinului din Ucraina
Canada nu recunoaște rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din Ucraina, prin care premierul Viktor Ianukovici este declarat cîștigator, a anunțat vicepremierul canadian, Anne McLellan, transmite AFP. Canada se alatura astfel poziției Statelor Unite,

Canada nu recunoaște rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din Ucraina, prin care premierul Viktor Ianukovici este declarat cîștigator, a anunțat vicepremierul canadian, Anne McLellan, transmite AFP.

Canada se alatura astfel poziției Statelor Unite, care au anunțat ca resping rezultatele votului, dar si celei a Uniunii Europene care e denuntat gravele nereguli din timpul scrutinului.

Pe de alta parte, in Ucraina tensiunea se mentine, susținatorii lui Viktor Iușcenko începand sa blocheze preventiv drumurile internaționale din regiunile de frontiera, a anunțat, joi, la Kiev, Oleksandr Zincenko, directorul echipei de campanie al liderului opoziției ucrainene.

Dupa ce liderul opoziției, Viktor Iușcenco, a anunțat ca va fi creat un Comitet de Salvare Naționala și ca va fi declanșata o greva politica pe termen nedeterminat, forțele de ordine din jurul sediului Președinției Ucrainei au fost suplimentate, joi.

Opoziția cere anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale, considerînd ca scrutinul a fost fraudat.