Canada: opozanții exploatării gazelor de șist au aruncat cu cocteiluri Molotov în forțele de ordine

Apropo.ro / 18.10.2013, 10:00
Canada: opozanții exploatării gazelor de șist au aruncat cu cocteiluri Molotov în forțele de ordine
Cel puțin 40 de persoane ostile exploatării gazelor de șist de pe coasta atlantică a Canadei au fost arestate ieri în urma unor confruntări cu forțele de ordine, a anunțat poliția federală.

Opozanții vor să împiedice o companie gaziferă canadiană, SNW Resources, să efectueze teste seismice în zone care ar fi bogate în hidrocarburi.

Pe vremea apropo găsești timpul probabil pentru București și alte orașe

„Cel puțin un foc de armă a fost tras de către o persoană care nu era polițist, cocteiluri Molotov au fost lansate asupra polițiștilor și cel puțin cinci mașini ale Jandarmeriei regale din Canada (GRC) au fost distruse de foc”, a  arată un comunicat GRC.

Poliția a transmis că a acționat pentru a pune în aplicare un ordin judecătoresc care viza înlăturarea barajelor ridicate de luna trecută pe un drum în apropiere de satul Rexton, în estul New Brunswick.

Opozanții au tăiat mai mulți copaci pentru a împiedica circulația camioanelor societății SNW, confrm imaginilor transmise de televiziunile locale.

Aceștia ar putea fi acuzați de agresiuni, intimidare, amenințări, infracțiuni legate de arme de foc și încălcarea unui ordin judecătoresc.