Canada: Peste 1.000 de persoane blocate într-un tren… inundat

De: Marian Andrei / 09.07.2013, 14:25
Canada: Peste 1.000 de persoane blocate într-un tren... inundat
Aproape șapte ore de groază au trăit pasagerii unui tren canadian după ce calea ferată a fost inundată de o ploaie torențială.

Potopul început ieri a depășit capacitatea canalelor colectoare, astfel că apa a inundat zonele mai joase.

O cursă ferată locală a fost surprinsă de șuvoaie și s-a oprit în mijlocul apelor. Cei aproximativ 1.400 de pasageri nu au avut curajul să părăsească vagoanele din cauza curentului extrem de puternic al apei, astfel că, timp de șapte ore, înghesuiți la etajele superioare ale vagoanelor, au așteptat sosirea ajutoarelor.

„Vedeam literalmente cum crește nivelul apei”, a declarat unul dintre călătorii rămași captivi în tren, fără curent, apă potabilă sau mâncare.

De asemenea, șoferii aflați în mașinile care circulau pe șoseaua paralelă cu calea ferată au fost nevoiți să se refugieze în copacii de pe marginea drumului. 

Operațiunile de salvare au început în jurul orei locale 21.30, la aproximativ patru ore de când trenul a rămas blocat, sute de pompieri, polițiști, paramedici începând evacuarea cu ajutorul bărcilor a captivilor. După evacuarea a circa o treime din pasageri, apa a început să scadă, așa că ceilalți au putut fi evacuați prin vad.

Furtuna puternică a lăsat aproximativ 300.000 de canadieni fără curent electric.