Canadienii preferă să doarmă, mai degrabă decât să meargă la petreceri

De: Marian Andrei / 19.12.2013, 16:30
Canadienii preferă să doarmă, mai degrabă decât să meargă la petreceri
Un sondaj efectuat recent arată că majoritatea canadienilor, două treimi, preferă un somn "bun" în defavoarea unei ieșiri în oraș pentru distracție.

Sondajul a arătat că mai mult de un sfert dintre persoanele intervievate simt o senzatie de oboseala atunci când merg la slujbă: 15% cel puțin o zi pe săptămână și 11% cel puțin două zile pe săptămână.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Karla Thorpe, director al grupului de conducere si de cercetare de resurse umane Conference Board of Canada care a efectuat sondajul, a spus că două treimi dintre cei care au participat au declarat că preferă să doarmă mai degrabă decât să petreacă în oraș.

În ceea ce privește sexul persoanelor, femeile resimt mai acut lipsa de somn (31%) față de bărbați (17%). 

De asemenea, se observă că persoanele care au copiii sunt mult mai obosite decât cele care nu au. Conference Board citează statistici canadiene din anul 2005 care arată că o persoană fără copii doarme, în medie, opt ore și 18 minute, cei care au un copil dorm cu 17 minute mai puțin iar parinții cu doi copii dorm cu 25 de minute mai puțin.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 789 de adulți canadieni iar rezultatele sale trag, potrivit realizatorilor, un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa de somn și efectele acesteia asupra productivității muncii.