Canadienii vor putea face comentarii despre bombe

Apropo.ro / 12.07.2007, 12:32
Canadienii vor putea face comentarii despre bombe
Pasagerii curselor aeriene canadiene care vor face comentarii despre bombe si arme vor fi arestati doar daca este evident ca reprezinta o amenintare grava, au anuntat, miercuri, oficialii canadieni, citati de Reuters. Autoritatea canadiana pentru Siguranta Transportului Aerian a

Pasagerii curselor aeriene canadiene care vor face comentarii despre bombe si arme vor fi arestati doar daca este evident ca reprezinta o amenintare grava, au anuntat, miercuri, oficialii canadieni, citati de Reuters.

Autoritatea canadiana pentru Siguranta Transportului Aerian a emis o nota informativa prin care a cerut personalului de securitate de pe aeroporturi sa fie mult mai discret în încercarea de a atenua alertele declansate la auzul fiecarui cuvânt suspect.

Un pasager care declara „ar fi bine sa te uiti cu atentie în valiza mea, pentru ca am o bomba acolo”, „Voi da foc avionului cu acest arzator” sau „Pasagerul de pe locul 32F are o mitraliera” vor fi arestate de fortele de ordine de pe aeroporturi.

O persoana care face însa observatii de genul „Echipa ta preferata de hockey va fi bombardata (învinsa categotic) diseara”, „Hi Jack!” (joc de cuvinte care înseamna a deturna) sau „Nu trebuie sa ma perchezitionati, nu port nici o arma” vor primi într-o prima faza un avertisment cu privire la comportamentul lor.

Mediafax