Canare: Peste 1.000 de persoane evacuate din cauza incendiilor

Apropo.ro / 30.07.2007, 15:35
Canare: Peste 1.000 de persoane evacuate din cauza incendiilor
Peste 1.000 de persoane au fost evacuate din locuintele lor în localitatea Mogan, din insulele Canare, afectata de un incendiu care a cuprins o suprafata de peste 3.500 de hectare începând de vineri, au anuntat surse din cadrul municipalitatii, citate de AFP. "Peste 1.000 de

Peste 1.000 de persoane au fost evacuate din locuintele lor în localitatea Mogan, din insulele Canare, afectata de un incendiu care a cuprins o suprafata de peste 3.500 de hectare începând de vineri, au anuntat surse din cadrul municipalitatii, citate de AFP.

„Peste 1.000 de persoane au fost evacuate iar mai multe case sunt cuprinse de flacari”, a declarat un angajat al primariei din Mogan.

Potrivit presei locale, 2.500 de persoane au fost evacuate iar circa 60 de case au fost cuprinse de flacari.

Locuitorii evacuati se afla în prezent în zona portului din localitatea Mogan, zona care nu este amenintata deocamdata de flacari, a precizat angajatul primariei.

Pompierii au reusit sa controleze duminica seara o parte a incendiului care a cuprins o suprafata de 3.500 de hectare în zona montana împadurita a insulei Gran Canaria, dar rafalele puternice de vânt înregistrate în noaptea de duminica spre luni au determinat reaprinderea focului.

Mediafax