CANCAN lansează ”TACLALE”

De: Alex Manole / 29.06.2022, 14:40
CANCAN lansează ”TACLALE”

”TACLALE”, un nou proiect online, se lansează pe piața media din România, avându-l ca gazdă pe jurnalistul Liviu Chiriță.

”TACLALE” va putea fi urmărit începând de joi, 30 iunie, ora 20.00, integral pe site-ul Cancan.ro, pe pagina de Facebook CANCAN, pe TikTok, Instagram și pe canalul de YouTube CANCAN.

Primul invitat al podcastului va fi Valentin Sălăgean, cel care, alături de actualul președinte al LPF, Gino Iorgulescu, este fondatorul cunoscutului lanț de restaurante, ”Trattoria Il Calcio”. Emigrat în SUA, în 1981, Vali Sălăgean are o poveste de viață fabuloasă, pe care s-a decis să o spună, fără menajamente, la “TACLALE”.

Jurnalistul și scriitorul Răzvan Ioan Boanchiș este prieten de peste 20 de ani cu Vali Sălăgean și l-a descris, în stilu-i caracteristic, în exclusivitate pentru podcastul nostru: ”Cu tratoriile lui, Vali Coardă a adus savoarea Italiei la București și a transportat farmecul Bucureștiului la Monte Carlo și la Londra. I-a cunoscut bine pe toți, le-a fost prieten, sfetnic și depozitar al secretelor. Prin toți înteleg toți… greii – fotbaliști celebri, miniștri, șefi de stat, artiști care au luat masa în restaurantele lui. Vali Coardă n-a făcut cârciumi în care mănânci. A făcut cârciumi în care te întorci. Și de acolo, de deasupra meselor, i-a văzut pe toți cum devin și mai puternici sau se prăbușesc. A fost mai mult decât martor, a fost mereu în miez, a simțit întotdeauna unde să fie și intuiția asta face mai mult decât paișpe facultați”.

Interviul de colecție cu Valentin Sălăgean va fi difuzat în două episoade. Primul, joi, 30 iunie, ora 20.00, iar cel de-al doilea, la fix o săptămână distanță, ambele site-ul Cancan.ro, pe pagina de Facebook CANCAN, pe Tik Tok, Instagram și pe canalul de YouTube CANCAN.

Liviu Chiriță despre “TACLALE”:

”După ce a explodat în ultimii doi, trei ani, fenomenul podcast în România a ajuns într-un punct de saturație. Indiferent de publicul căruia i se adresează, la diverse intervale de timp, aproape aceleași personaje se permută dintr-un studio în altul și spun de regulă aceeași poveste, interpretată uneori diferit.

Într-un moment în care noțiunea de vedetă a căpătat o accepțiune din ce în ce mai largă și din de în ce mai discutabilă, “TACLALE” va încerca să se impună pe acest segment extrem de stufos al interviurilor online, mai puțin prin gradul de notorietate al interlocutorului, cât de cunoscut este publicului larg și mai mult prin mesajul transmis de acesta: povestea de viață, rostită deschis și sincer, trăirile și emoțiile unor situații cu care te întâlnești rar, momentele de cumpănă și cele care i-au adus cele mai mari satisfacții, visele împlinite, dar și cele care s-au frânt dintr-un motiv sau altul. Mizăm așadar pe oameni care au realizat ceva în viață, care au trăit experiențe incredibile și care au cu adevărat ceva de spus”.

Liviu Chiriță are în spate aproape 25 de ani de jurnalism. Licențiat în Economie, a intrat în presă în anul doi de facultate, la ProSport, o dată cu lansarea publicației (1997), având șansa să lucreze și să se perfecționeze în redacția ”generației de aur” a presei din România (Ovidiu Ioanițoaia, Cătălin Tolontan, Andrei Vochin, Andrei Niculescu, Marius Mitran, etc).

Are experiență atât în presa scrisă cît și în online, fiind de-a lungul timpului, redactor șef adjunct la Fanatik, redactor al secției sport și ulterior redactor-șef adjunct la CANCAN, editor-șef la Wowbiz.ro.

A lucrat ani buni și în televiziune, a comentat peste 100 de meciuri de fotbal (B1TV, BoomTV, Telesport) și a fost editor coordonator la Kanal D (emisiunile WOWbiz.ro și FanArena).

CITEȘTE ȘI: Cu o experiență de peste 25 de ani în presa din România, Adrian Artene, directorul editorial al Grupului Gândul, lansează podcastul ALTCEVA

Foto: Cancan