Când au fost folosite pentru prima dată amprentele la identificare

De: Marian Andrei / 15.05.2015, 07:00
Când au fost folosite pentru prima dată amprentele la identificare
Faptul că ființele umane au amprente și acestea sunt diferite a fost cunoscut îcă din preistorie. Există chiar niște străvechi tăblițe chineze pe care amprentele apar ca un mijloc de identificare a autorilor tăblițelor.

Se poate spune, deci, că amprentele au fost folosite ca mijloc de identificare încă de acum 2.000 de ani, însă există o mare diferență între a ști că oamenii au amprentele diferite și a folosi științific acest lucru.

Cea mai importantă contribuție în acest domeniu a avut-o Marcello Malpighi, în 1686. malpighi, profesor de anatomie, a studiat amprentele la microscop și a observat că acestea formează diferite modele curbe și spirale.

Amprentele au fost folosite pentru prima oară oficial în Europa pentru identificarea prizonierilor, în 1858, iar câțiva ani mai târziu a fost publicat primul studiu referitor la posibilitatea folosirii lor. Studiul prezenta modalitatea de amprentare folosind un strat subțire de cerneală, metodă folosită și azi.

 

În aceeași perioadă, anii 1880, Sir Francis Galton a creat un sistem de clasificare al amprentelor, care a fost simplificat câțiva ani mai târziu de comisarul de poliție londonez Sir Edward Henry.

Curând după aceea, studierea amprentelor a devenit o metodă universală de identificare.