Când au fost purtate prima dată bijuteriile

De: Carmen Ulian / 17.01.2015, 22:02
Când au fost purtate prima dată bijuteriile
Bijuteriile pot fi realizate din diferite materiale. Este posibil ca la scurt timp după descoperirea metalelor sau materialelor să fi apărut și bijuteriile.

Când ne gândim la bijuterii ne vin în minte cele cu pietre prețioase, rare și metale nobile.

Aurul este cel mai vechi și prețios metal folosit pentru bijuterii. Ele a fost folosit de egipteni, cu peste 4000 de ani în urmă. Pe lângă aur, ei mai foloseau pentru bijuterii și argintul, emailul, turcoazul. Se făceau coliere, inele, cercei, broșe, cameela fel ca în ziua de azi.

În Grecia Antică se acorda o mare atenție materialului din care erau fabricate bijuteriile. Ei mai foloseau ambra, coral sau jasp.

Printre cele mai frumoase bijuterii din istorie se numără cele confecționate de etruscii care au trăit în nordul Italiei. Aveau o finețe a lucrării și modele deosebite.

Romanilor le plăceau bijuteriile elaborate, care să arate avuția lor. Femeile și bărbații care purtau pietre prețioase de mari dimensiuni erau cei bogați. Le plăceau perlele și smaraldele. Romanii mai purtau foarte multe inele și bijuterii pe degete și mâini.

În Evul Mediu, călugării erau cei care se ocupau de confecționarea bijuteriilor. Cele mai multe aveau conotații religioase sau erau destinate bisericilor.

Bresle de bijutieri au apărut după secolul al 9-lea. Prin 1327, aurarii au format propria lor asociație în Londra.