Când femeile fac yoga, bărbații o dau pe broga

Apropo.ro / 25.07.2013, 14:00
Când femeile fac yoga, bărbații o dau pe broga
Când yoga a ajuns în SUA doar femeile se înghesuiau la cursuri. Era o chestie tipic feminină. Dar iată că broga sare în ajutorul bărbaților.

Dacă yoga a fost până de curând o practică mai mult pentru femei, așa era ea considerată, lucrurile s-au mai schimbat în ultimiii ani, iar tot mai mulți bărbați au început să frecventeze sălile de yoga.

Astăzi, jumătate dintre practicanți sunt bărbați, dar încă există printre ei tipi care nu se simt prea bine atunci când în cameră se află și femei care sunt flexibile. Aici intră broga în acțiune.

Unii ar spune că yoga nu este chiar cel mai feminin sport pentru bărbați, dar credem că nu este nici singurul.

yoga

Yoga vine din India, iar broga este ideea unei antrenoare din New York, Sadie Nardini, cea care a fost și prima ce a deschis o astfel de sală pentru bărbați, iar mai apoi fenomenul a luat amploare.

Mai mulți antrenori de yoga din SUA au considerat că este necesar să existe sali de yoga special pentru bărbați. Un loc în care ei să nu se mai simtă stânjeniți că nu-și pot atinge degetele de la picioare sau că nu pot sta în diferite poziții incomode.

Astfel, pentru ca bărbații să se simtă mulțumiți de sportul pe care îl fac, broga îmbină exercițiile de respirație, echilibru și flexibilitate cu cele de forță. Doar suntem bărbați, nu?!

Photo: Lizzy/Eastern Beach Life