Cand o femeie iubeste muzica

De: Manuela Stoicescu / 06.03.2008, 11:08
Cand o femeie iubeste muzica
Nascuta, dupa cum marturiseste chiar ea, intr-o "zi fierbinte de vara", Cristiana si-a legat numele de artisti romani mai mult decat celebri...

Numele adevarat al Cristianei este Ioana Cristina Kose. Nascuta, dupa cum marturiseste chiar ea, intr-o "zi fierbinte de vara", Cristiana si-a legat numele de artisti romani mai mult decat celebri, precum Mihaela Runceanu, care i-a fost profesoara, apoi Mirabela Dauer, Dan Spataru, Gil Dobrica, Stefan Hrusca si Vasile Seicaru, pentru a enumera doar cativa.

Cariera sa debuteaza timid, la festivalurile nationale, pana cand Cristiana se hotaraste sa plece in Grecia, acolo unde spera ca-si va gasi succesul. Patru ani mai tarziu, solista se intoarce in Romania insa nu pentru mult timp, luand drumul Italiei si al Germaniei, pentru a canta romanilor de-acolo. Toti cei care au lasat marturii despre vocea Cristianei au facut-o exprimandu-se prin cele mai frumoase omagii pe care i le poti aduce unui interpret de muzica usoara.

Datorita acestui fapt, Asociatia Culturala Teocta a raspuns cu repeziciune in momentul in care propunerea sprijinirii Cristianei a ajuns la reprezentantii sai. Acestia au dus propunerea mai departe, inaintand cererea catre Loteria Romana, care finanteaza anual proiecte care apartin sportului, culturii, cultelor, domeniul social, sanatatii si celui umanitar. Loteria Romana n-a ezitat in a-i oferi Cristianei o finantare de 20.000 RON, din bugetul de 300.000 de euro de care institutia dispune pentru astfel de sponsorizari.

Liliana Minca spune insa ca aceasta colaborare dintre Loteria Romana si Cristiana data inca de dinainte ca ea sa devina presedinte al acestei institutii. Banii au fost oferiti pentru a o ajuta pe Cristiana sa-si lanseze albumele la care a lucrat pana in prezent, oferind publicului roman posibilitatea de a asculta o voce atat de frumoasa, despre care nici nu stia. Intr-o incercare de a lamuri posibila confuzie creata, Liliana Minca invita in continuare pe cei care au vehiculat zvonurile la dezbateri si la a se convinge ca sponsorizarile Loteriei sunt acordate oricui merita si se incadreaza in conditiile specificate la sectiunea Sponsorizari de pe site-ul Loteriei, www.loto.ro.

Florin Ciofica, reprezentantul Asociatiei Teocta, a declarat ca "ar fi vrut sa ramana in anonimat, pentru ca n-au facut decat sa ajute o persoana". Era insa nevoie de clarificari, pentru a fi evitate situatiile de genul celeia mentionate mai devreme. Incercand sa cultive in artist un simt al valorii sale, acelasi Florin Ciofica spune "nu vom da albumul pe doi lei. Il vom vinde chiar foarte scump." Cele cinci albume lansate pana acum de Cristiana vor fi incluse intr-o colectie alaturi de Johann Strauss Ensemble, ale caror spectacole au incantat in repetate randuri publicul din intreaga lume.

Cristiana, emotionata, a dorit sa multumeasca inca o data pentru sprijinul oferit de cele doua institutii. Inca spera sa schimbe lumea, la fel cum a facut-o dintotdeauna si se declara pe vecie "o romantica incurabila". Vorbind despre trecutul ei muzical, Cristiana aminteste de vremurile in care canta cu trupa in spate, neavand parte de negative sofisticate sau de aparatura moderna. "Lumea s-a modernizat, ne modernizam si noi", declara insa la lansarea ultimului sau proiect muzical, "Cand o femeie te iubeste".

Albumul contine 10 piese, amintind de romantele timpurilor trecute. La sfarsitul interpretarii unei piese, Cristiana nu roaga publicul decat un singur lucru: "sa pastrati mereu in inimile dumneavoastra, un locsor si pentru mine".