Când papi margarina pe pâine…

Apropo.ro / 08.02.2005, 17:10
Când papi margarina pe pâine...
Ce se întâmpla? Sa ma ierte nea Nicu Vacaroiu ca-i folosesc întrebarea, dar m-a fulgerat un gând macabru acum doua seri, într-o pauza publicitara tare-n sandwich. O sa încerc sa explic în cuvinte puține și simple. Heineken a dezvoltat în urma cu doi ani o serie de


Ce se întâmpla? Sa ma ierte nea Nicu Vacaroiu ca-i folosesc întrebarea, dar m-a fulgerat un gând macabru acum doua seri, într-o pauza publicitara tare-n sandwich. O sa încerc sa explic în cuvinte puține și simple.

Heineken a dezvoltat în urma cu doi ani o serie de patru reclame, bine legate unele de altele. În prima dintre ele, niște personaje absolut adorabile, dar numai pentru publicul trecut de mult de-a treia tinerețe, interpreteaza o scena de telenovela pe cât de dramaticâ, pe atât de jalnica. Imediat apare pe ecran mesajul. Cumparați Heineken sau vom continua sa difuzam aceasta reclama.

Dupa o prima luna de difuzare, telespectatorii au parte de cel de-al doilea spot și mai ucigator. Mesajul vine dupa primele 20 de secunde de chin. Se pare ca n-ați luat în serios avertismentul nostru. Va mai spunem înca o data. Cumparați Heineken, sau vom difuza aceasta noua reclama în continuare.

Înca 30 de zile trec greu și cel de-al treilea spot aduce cu el speranța. Se deschide cu mesajul. Vânzarile Heineken au crescut peste așteptarile noastre. Respiri ușurat și reîncepe drama. Apare un nou mesaj. Noi credem însa ca se poate și mai mult. Așa ca, nu uitați! Cumparați Heineken, sau vom continua sa difuzam aceasta reclama.

Dupa trei luni de grele încercari sufletești, al patrulea spot și ultimul din serie rezolva definitv situația. El se deschide cu urmatorul mesaj. Vânzarile de Heineken au depașit orice limita la care am visat vreodata. Așa ca e momentul sa primiți o recompensa. În scena din telenovela sunt eliberați lei flamânzi, iar personajele din primele 3 spoturi sfârșesc spre liniștea publicului printre masele vesele.

De ce mi-am adus tocmai acum aminte de seria de mai sus? Pentru ca ultima reclama devastatoare la margarina, în care personajul central joaca în telenovela ma face sa cred ca se bazeaza pe aceeași logica și vreau sa știu cum s-o iau. Daca bunica-mea va cumpara suficent de multe cutii înseamna ca o sa-i omoare peste câteva episoade personajul preferat?

Andi Moisescu

Tags: