Când și unde le era interzis femeilor să bea vin

De: Mihaela Enache / 27.09.2013, 11:30
Când și unde le era interzis femeilor să bea vin
Vinul este ademenitor, interesant și aproape o băutură esențială la petrecerile sofisticate din întreaga lume. Există multe mituri despre băutură, așa cum există și concepții și preconcepte despre ea. Mai jos am enumerat 7 mici lucruri cunoscute despre distracție și vin.

1. Sintagma „beau în sănătatea ta” vine dintr-o tradiție din Grecia antică, unde gazda lua prima înghițitură din vinul oferit oaspeților, pentru a se asigura că nu este otrăvit. Această practică de a da noroc a continuat mai târziu și la romani, și este încă urmată aproape în întreaga lumea.

2. Un studiu realizat în Italia susține că femeile care beau două pahare de vin în fiecare zi fac sex mai bine decât cele care nu beau vin.

3. În Vechiul Testament din Biblie, vinul (sau vița de vie) este menționat peste tot, excepție făcând doar cartea lui Iona.

4. Degustarea de vin înseamnă, în esență, mirosirea vinurilor. Astfel, femeile tind să fie mai bune la „gustat” vinul, deoarece acestea (mai ales dacă sunt la vârstă reproductivă) au un simț mai puternic al mirosului decât bărbații.

5. În Roma antică, femeilor le era interzis să bea vin. Bărbații care își prindeau soțiile bând, aveau libertatea de a le omorî. Totodată, aveau opțiunea de a divorța, din același motiv.

6. Vinul este și o băutură foarte sănătoasă: nu conține colesterol sau grăsimi. Un pahar de vin conține aproximativ 100 de calorii.

7. S-a demonstrat științific faptul că un consum moderat de vin reduce în mod semnificativ riscul legat de bolile de inimă, boala Alzheimer și accidentul vascular cerebral.