Când va fi gata noua carte Game of Thrones?

De: Andra Voiculescu / 25.06.2020, 12:52
Când va fi gata noua carte Game of Thrones?
George RR Martin face „progrese constante" în realizarea cărții The Winds of Winter, mult așteptata a șasea carte din seria Cântec de gheață și foc, din izolare de la cabana sa, relatează The Guardian.

Pe măsură ce restricțiile se reduc în întreaga lume, George RR Martin a dezvăluit că se află în izolare într-o „cabană reală la munte” și speră să-și termine mult așteptatul roman de ficțiune The Winds of Winter „anul viitor”.

Martin a spus că își petrece „ore întregi în fiecare zi” lucrând la carte, care va fi a șasea din seria Cântec de gheață și foc. Acțiunea se întâmplă în regatul fantezist al Westeros și în împrejurimile sale, locuit de facțiuni în război, dragoni ocazionali și direwolves.

Seria de fantezie bestseller a fost adaptată de HBO în serialul de televiziune Game of Thrones. Deși povestea din serial  s-a încheiat în urmă cu un an, fanii au așteptat The Winds of Winter, penultima carte din seria dinainte de Un vis de primăvară, de la publicarea filmului A Dance With Dragons în 2011.

Martin, în vârstă de 71 de ani, a scris pe blogul său că „izolarea forțată” din cabana sa l-a ajutat să scrie și că „progresează constant” cu povestea. „I-am încheiat un nou capitol ieri, altul acum trei zile, altul săptămâna precedentă. Dar nu, asta nu înseamnă că va fi finalizată mâine sau publicată săptămâna viitoare. Va fi o carte uriașă și mai am un drum lung de parcurs „, le-a spus fanilor, avertizându-i să nu „acorde nicio crezare niciunui site de click-bait care dorește să analizeze fiecare cuvânt al postărilor mele ca și cum ar fi enciclice papale cu semnificații divine ascunse „.

Anul trecut, el a prezis că va fi gata până în această vară și a recunoscut pe blogul său că și-a dorit să poată scrie mai repede. „În 1999, când eram adâncit în scrierea A Storm of Swords, aveam în medie aproximativ 150 de pagini de manuscris pe lună. Mă tem că nu voi mai repeta pasul acela. Privind în urmă, nu sunt sigur cum am procedat atunci „, a scris Martin, care a folosit perioada izolării pentru a cumpăra o parte a unei căi ferate din Sante Fe, New Mexico.

 

Sursa foto: Pixabay