Când va fi gata noua carte Game of Thrones?

De: Andra Voiculescu / 25.06.2020, 12:56
Când va fi gata noua carte Game of Thrones?
George RR Martin face „progrese constante” în realizarea cărţii The Winds of Winter, mult aşteptata a şasea carte din seria Cântec de gheaţă şi foc, din izolare de la cabana sa, relatează The Guardian.

Pe măsură ce restricţiile se reduc în întreaga lume, George RR Martin a dezvăluit că se află în izolare într-o „cabană reală la munte” şi speră să-şi termine mult aşteptatul roman de ficţiune The Winds of Winter „anul viitor”.

Martin a spus că îşi petrece „ore întregi în fiecare zi” lucrând la carte, care va fi a şasea din seria Cântec de gheaţă şi foc. Acţiunea se întâmplă în regatul fantezist al Westeros şi în împrejurimile sale, locuit de facţiuni în război, dragoni ocazionali şi direwolves.

Seria de fantezie bestseller a fost adaptată de HBO în serialul de televiziune Game of Thrones. Deşi povestea din serial  s-a încheiat în urmă cu un an, fanii au aşteptat The Winds of Winter, penultima carte din seria dinainte de Un vis de primăvară, de la publicarea filmului A Dance With Dragons în 2011.

Martin, în vârstă de 71 de ani, a scris pe blogul său că „izolarea forţată” din cabana sa l-a ajutat să scrie şi că „progresează constant” cu povestea. „I-am încheiat un nou capitol ieri, altul acum trei zile, altul săptămâna precedentă. Dar nu, asta nu înseamnă că va fi finalizată mâine sau publicată săptămâna viitoare. Va fi o carte uriaşă şi mai am un drum lung de parcurs ”, le-a spus fanilor, avertizându-i să nu „acorde nicio crezare niciunui site de click-bait care doreşte să analizeze fiecare cuvânt al postărilor mele ca şi cum ar fi enciclice papale cu semnificaţii divine ascunse ”.

Anul trecut, el a prezis că va fi gata până în această vară şi a recunoscut pe blogul său că şi-a dorit să poată scrie mai repede. „În 1999, când eram adâncit în scrierea A Storm of Swords, aveam în medie aproximativ 150 de pagini de manuscris pe lună. Mă tem că nu voi mai repeta pasul acela. Privind în urmă, nu sunt sigur cum am procedat atunci ”, a scris Martin, care a folosit perioada izolării pentru a cumpăra o parte a unei căi ferate din Sante Fe, New Mexico.

 

Sursa foto: Pixabay