Când vor primi bucureștenii gratuit căldură în locuințe

De: Carmen Ulian / 27.01.2015, 12:00
Când vor primi bucureștenii gratuit căldură în locuințe
Primarul Sorin Oprescu a declarat că după contopirea RADET cu ELCEN instituția pe care o reprezintă va subvenționa total prețul gigacaloriei din vânzarea de energie electrică. În acest fel, bucureștenii nu vor mai plăti niciun leu pentru căldură.

Edilul spune că deocamdată, până la unirea RADET cu ELCEN, prețul energiei termice nu va crește, municipalitatea urmând să acopere pentru lunile de iarnă majorarea de tarif circa 30% aprobată de ANRE în ultimul an, scrie hotnews.ro

Edilul spune că această ipoteză este fezabilă în condițiile în care se va moderniza reteau de distribuție. Oprescu vrea să facă și trei CET-uri noi în zonă de nord a Capitalei.

„Este fezabil pe calcule. Nu mă refer la anul, vorbesc de viitor, pentru că CET-urile acestea trebuie reformulate. Studiul făcut pe ele a spus că este nevoie de 850 milioane că să refac rețeaua care funcționează de pe vremea lui Ceaușescu, devenită aberantă, fiindcă ea se ducea către marile întreprinderi. Singurul CET modernizat este cel din Vest. Știu care este hartă de încălzire și pot să fac în zonă de nord 3 CET-uri mici în parteneriat public-privat, cu obligația să cumpăr de la dânșii energie termică pentru 10-15 ani că să își amortizeze investiția”, a spus primarul general al Capitalei.