Cand vrei un numar, nu mai conteaza reteaua!

Apropo.ro / 21.10.2008, 15:16
Cand vrei un numar, nu mai conteaza reteaua!
Incepand de astazi, posesorii de mobile pot schimba operatorul, pastrandu-si in acelasi timp numarul actual.

Incepand de azi, utilizatorii serviciilor de telefonie mobila vor putea trece de la o retea la alta, fara sa mai fie nevoiti sa isi schimbe numarul de telefon.

Acest lucru nu poate decat sa bucure o parte a celor peste 20 milioane de utilizatori de telefonie mobila, mai ales pe cei nemultumiti de serviciile operatorului curent.

Schimbarea operatorului se va face in cel mult 10 zile de la data instiintarii in scris a furnizorului actual, tariful perceput fiind de 11 euro in cazul companiilor de telefonie mobila si de13 euro pentru furnizorii de telefonie fixa.

Faptul ca un abonat va avea acelasi numar de telefon, indiferent de retea, ar putea crea confuzie in randul clientilor, pentru ca acela care formeaza numarul nu va mai sti exact in ce retea este cel catre care se indreapta apelul, situatie ce poate poate duce la facturi mai mari.

Pentru acest lucru, Autoritatea Nationala pentru Comunicatii a cerut companiilor de telefonie mobila sa introduca un ton distinctiv care sa ii avertizeze pe clienti ca numarul celui apelat a fost mutat intr-o alta retea.

Atentie, Portarea numerelor de telefonie fixa catre retele de telefonie mobila si invers NU este posibila!

Citeste mai multe detalii, pe  www.portabilitate.ro!

Cum ti se pare aceasta "revolutie" din telefonia mobila autohtona? Te vei folosi de ea?

Â