Candela oficială a Patriarhiei Române

Apropo.ro / 13.04.2012, 11:00
Candela oficială a Patriarhiei Române
Patriarhia Română a lansat candela galbenă pentru toți credincioșii, banii adunați din vânzări urmând a fi folosiți la construirea Catedralei Neamului.

Patriarhia Română vrea să combată comerțul cu candele roșii de pe piață, astfel că a lansat candela galbenă pe care fiecare credincios să o ia cu el la slujba de Înviere.

Candela poartă o etichetă pe care este inscripționat sloganul „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, astfel că banii din vânzări vor fi folosiți la construirea acesteia.

Candela Patriarhiei Române

Candela Patriarhiei Române costă 7 lei

Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie și are o durată de ardere de aproximativ 60 ore. Fabricată dintr-un amestec de parafină și ulei de palmier, noua candelă are caracteristice specifice cultului creștin-ortodox.

Eticheta candelei conține o imagine cu macheta Catedralei Mântuirii Neamului, precum și câteva instrucțiuni de folosire pentru siguranță.

De asemenea, culoarea paharului este asemănătoare cu ceara de albine, iar capacul metalic este inserat și gravat cu crucea patriarhală stilizată.

Noul model de candelă de cult poate fi achiziționat de la pangarele și magazinele bisericilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, având prețul de 7 lei.