Candidatii care n-au obtinut mandatul ameninta cu procese

Apropo.ro / 03.12.2008, 16:10
Candidatii care n-au obtinut mandatul ameninta cu procese
Candidatii care au obtinut un procent mare in colegii dar nu au ajuns in parlament ameninta cu procese.

Agitatie mare pe scena politica dupa redistribuirea mandatelor pe criteriul legii uninominalului. Toata lumea s-a declarat revoltata de impartirea facuta, observand dintr-o data ca persoane care au castigat in colegii cu peste 40% sunt nevoiti acum sa stea acasa, iar candidati care au luat un numar infim de voturi vor ajunge in parlament. Elocvent este cazul "UDMR-istului Koto", care a reusit sa prinda un mandat cu doar 34 de voturi primite.

Candidatii care care se afla in prima situatie sunt extrem de nemultumiti si fac presiuni pentru a prinde in ultima instanta un loc de parlamentar. Astfel, exista cazuri de candidati care au anuntat ca sunt hotarati sa-si gaseasca dreptatea in justitie pentru a prinde un loc in Parlament. Totusi, este inca neclar pe cine ar putea da acestia in judecata, atata timp cat redistribuirea respecta criteriile din Legea uninominalului.

Unul dintre motivele nemultumirii este faptul ca au cheltuit sume impresionante din banii proprii, au obtinut primul loc in colegiile in care au candidat, dar acum au ramas pe dinafara.