Candidaturi limitate

Apropo.ro / 05.02.2002, 08:53
Candidaturi limitate
Prima batalie dintre Iolanda Balas si Ion Tiriac, doi potentiali candidati la functia de presedinte al COR, a fost cîstigata de actualul sef al forului nostru olimpic Dintre cei 109 membri convocati la Adunarea Generala a Comitetului Olimpic Român s-au prezentat ieri doar 90 la Complexul

Prima batalie dintre Iolanda Balas si Ion Tiriac, doi potentiali candidati la functia de presedinte al COR, a fost cîstigata de actualul sef al forului nostru olimpic

Dintre cei 109 membri convocati la Adunarea Generala a Comitetului Olimpic Român s-au prezentat ieri doar 90 la Complexul „Sydney 2000” de la Izvorani. Sedinta dedicata adoptarii noului Statut al forului olimpic s-a desfasurat cu usile închise. Dupa ce initial reprezentantii mass-media au fost opriti la poarta complexului, ei au fost acceptati în sala doar 10 minute, înainte ca dezbaterile sa înceapa efectiv.

Dupa o jumatate de ora de discutii, în care luarile de cuvînt s-au rezumat la cele privind ordinea de zi si citirea celor sase propuneri de modificare a Statutului, s-a trecut rapid la vot. Cel mai interesant moment a fost atunci cînd s-a anuntat rezultatului optiunilor fata de amendamentul initiat de presedintele Ion Tiriac, respectiv ca o persoana sa aiba dreptul de a-si depune candidatura la o singura functie de conducere în cadrul COR. Aplauzele anemice dupa anuntarea rezultatului au fost însa în contradictie cu votul: 57 pentru, 33 contra. La 12:45 s-a plecat la masa de prînz, care a fost servita în restaurantul din cadrul complexului.

Principala contestatara a acestei propuneri si unul dintre posibilii candidati la sefia COR, Iolanda Balas, a declarat ca în aceste conditii nu stie, deocamdata, la ce functie îsi va depune dosarul. „Chiar daca nu sînt de acord cu aceasta hotarîre, aceea de a limita dreptul de a candida la mai multe functii, eu trebuie sa o respect. Din pacate, daca una dintre personalitatile sportului nostru nu va fi aleasa, automat nu va putea sa mai ocupe nici o functie de conducere”, a afirmat vicepresedintele COR si presedintele FR Atletism.

Printre cei care au fost împotriva amendamentului lui Tiriac s-au mai numarat Doina Melinte, Maricica Puica, Ivan Patzaichin, Constantin Mihail si Nicu Vlad. „Adevaratele valori sînt pe cale de disparitie, iar noi ne permitem sa le limitam accesul”, a afirmat fostul secretar de stat în MTS, Ioan Dobrescu, în prezent presedinte al FR Baschet.

Actualul conducator al forului olimpic, Ion Tiriac, a considerat ca votul Adunarii Generale arata ca membrii au evaluat profund si corect propunerea sa. „Au judecat-o oarecum normal. Fiecare pretendent la o functie de conducere trebuie sa-si aleaga temeinic locul din care crede ca poate ajuta Comitetul Olimpic”, a spus Tiriac, care spune ca nu s-a hotarît daca va mai candida pentru înca un mandat.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor la functiile de presedinte, vicepresedinte si membru al Comitetului Executiv este 15 februarie, iar Adunarea Generala pentru alegeri se va desfasura pe 15 martie.

„Nu e capatul pamîntului. Merg înainte. Nu m-am decis pentru ce functie voi opta pentru ca astept sa vad si ce eventuali contracandidati voi avea”

Iolanda Balas

„Nu va ramîne nici o personalitate pe afara deoarece avem nevoie de oameni la Fundatia Olimpica, care începe sa devina un organism puternic”

Ion Tiriac

Sursa: www.prosport.ro