Candidoza vaginala este o afectiune usor de inlaturat

Apropo.ro / 14.03.2008, 12:37
Candidoza vaginala este o afectiune usor de inlaturat
Stiati ca 3 din 4 femei se confrunta cu candidoza vaginala cel putin odata in viata? Chiar si dupa ani de tratament, boala recidiveaza

Stiati ca 3 din 4 femei se confrunta cu candidoza vaginala cel putin odata in viata? Chiar si dupa ani de tratament, anumite femei nu scapa de aceasta afectiune.

Care sunt cauzele care duc la aparitia ei, cauzele recidivarii? La aceste intrebari nu ne poate raspunde decat medicul specialist printr-un control ginecologic.

Ce este candidoza vaginala?

Este o boala cauzata de regula de o ciuperca (Candida Albicans), prezenta in mod normal in tubul digestiv, in vagin, pe piele nereprezentand o problema. Insa, atunci cand echilibrul mediului vaginal se clatina, aceste ciuperci se multiplica si determina aparitia bolii.

Cum se manifesta?

Sunt cazuri cand boala nu poate fi depistata decat in urma controlului ginecologic, este asimptomatica.

La majoritatea femeilor candidoza vaginala se manifesta sub forma unor scurgeri vaginale albe, insotite de mancarimi, arsuri sau/si pruruit.

Medicul va examina microscopic secretia vaginala sau a culturii prelevata de la tine.

In ce consta tratamentul?

Frecventa recidivelor este ridicata pana la 50% datorita netratarii cauzelor afectiunii. In afara disconfortului fizic pe care ti-l creeaza, iti afecteaza si viata sexuala (va trebui sa intrerupi aceasta activitate pana la inlaturarea afectiunii). In cazul in care tu ai candidoza vaginala si ai intretinut relatii cu iubitul tau, este indicat sa il iei si pe el la un control de rutina. Prevenire inainte de toate.

Tratamentul nu se va efectua dupa ureche sau la sfatul prietenelor ci doar la recomandarea medicului ginecolog. Cele mai folosite sunt antimicoticele cu actiune locala: creme, ovule, spuma, gel, care se introduc in vagin.

Cel mai nou produs in tratamentul afectiunii, si total diferit de cele existente pe piata, este oferit de Gedeon Richter. Compania sustine ca noul produs, Gynofort, este singurul medicament de pe piata care are (in compozitie) la baza nitratul de butoconazol 2% si beneficiaza si de tehnologia VagiSite.

Astfel, produsul permite tratarea bolii, in doza unica, administrarea lui in orice moment al zilei. Se gaseste sub forma de crema, intr-un aplicator preumplut si usor de folosit. O singura aplicare asigura un tratament complet si eficient.

Conform surselor Cegedim, 70.000 de femei din Romania au fost tratate deja cu Gynofort. ( Pretul recomandat al produsului este de 29,68 lei).

Alte produse foloste in tratarea candidozei sunt Femina Flora (produs naturist), Tinctura de Usturoi (produs de Dacia Plant), antimicoticul Dermofarm (produs de Farmec), Clotrimazolul (produs de Zentiva), Dermogentul (produs naturist). Aceste produse se gasesc in farmacii. Nu uitati de sfatul medicului ginecolog!

Trimite urari de martisor prin Free Sms!