Canicula provoaca incendii în Italia si victime în Grecia

Apropo.ro / 25.06.2007, 18:24
Canicula provoaca incendii în Italia si victime în Grecia
Canicula a provocat numeroase incendii pe teritoriul Italiei, în timp ce în Grecia doua persoane au murit din cauza temperaturilor foarte ridicate înregistrate în ultimele zile, relateaza AFP. Insula italiana Sicilia, precum si regiunea Calabria (sud) au fost afectat luni de

Canicula a provocat numeroase incendii pe teritoriul Italiei, în timp ce în Grecia doua persoane au murit din cauza temperaturilor foarte ridicate înregistrate în ultimele zile, relateaza AFP.

Insula italiana Sicilia, precum si regiunea Calabria (sud) au fost afectat luni de numeroase incendii pentru combaterea carora au fost necesare importante forte de pompieri asistati de avioane-cisterna si elicoptere, potrivit presei italiene.

Situatia este critica în special în Sicilia, unde incendiile au fost alimentate de vânt. Autoritatile au fost nevoite sa procedeze la evacuarea mai multor hoteluri de pe coasta de nord-vest a insulei.

Mai multe incendii au inzbucnit în împrejurimile orasului Palermo (nord-vest), precum si înspre Trapani (vest), pe coasta de nord, în apropiere de Termini si Cefalu, precum si în sud-est, în provincia Siracusa.

Importante forte de pompieri, padurari si politisti au fost mobilizate, asistate de avioane-cisterna si un elicopter.

În Calabria, unde temperatua a depasit 40 de grade luni dimineata, pompierii, asistati de un avion-cisterna, încercau sa stinga un incendiu care afectase deja cinci hectare de padure de stejar, amenintând alte 50.

Mediafax