Cannavaro si Ibrahimovici la Juventus Torino

Apropo.ro / 01.09.2004, 10:23
Cannavaro si Ibrahimovici la Juventus Torino
Atacantul echipei Ajax Amsterdam, Zlatan Ibrahimovici, a semnat un contract cu gruparea italiana Juventus Torino. Termenii contractului nu au fost facuți publici, însa acest transfer se presupune ca a costat clubul Juventus 25 de milioane de euro. Noul tehnician al echipei Juventus,

Atacantul echipei Ajax Amsterdam, Zlatan Ibrahimovici, a semnat un contract cu gruparea italiana Juventus Torino.

Termenii contractului nu au fost facuți publici, însa acest transfer se presupune ca a costat clubul Juventus 25 de milioane de euro.

Noul tehnician al echipei Juventus, Fabio Capello, dorea sa îl achiziționeze pe atacantul suedez de origine bosniaca înca de anul trecut, pe vremea cînd antrena AS Roma. Clubul roman era dispus sa ofere 24 de milioane de euro pentru Ibrahimovici.

Zlatan Ibrahimovici, care împlinește 23 de ani în octombrie, va fi alternativa în atac a jucatorului francez  David Trezeguet.

Noul selecționer al reprezentativei Italiei și fostul antrenor al echipei Juventus, Marcello Lippi, s-a declarat încîntat de achiziția clubului din Torino. „Juve a realizat o dubla lovitura: a achiziționat un jucator extraordinar și astfel a slabit un adversar din Liga Campionilor (n.r. Juventus și Ajax evolueaza în grupa C a L.C.)”, a declarat Lippi, aflat cantonamentul de Coverciano, unde echipa Italiei se pregatește pentru partida de sîmbata contra Norvegiei, din preliminariile CM-2006.

Ibrahimovici a facut parte din reprezentativa Suediei care a contribuit la eliminarea Italiei la Euro-2004 în faza grupelor, înscriind golul egalizator în partida dintre cele doua selecționate (scor 1-1).

Fundașul Fabio Cannavaro a semnat, luni, un contract pe trei sezoane, pîna în 2007, cu gruparea Juventus Torino, a anunțat, marți, „Gazzetta dello Sport”, citata de AFP.

Cannavaro va avea un salariu de aproximativ 3,5 milioane de euro pe sezon, în vreme ce la fostul sau club, Internazionale Milano, primea 4,5 milioane de euro.

Ultimele detalii ale transferului au fost puse la punct, luni, de directorul general al gruparii Juventus, Luciano Moggi, și de vicepreședintele clubului Inter, Rinaldo Ghelfi.

Formația Juventus, antrenata de Fabio Capello, fost tehnician al echipei AS Roma, și-a consolidat și mai mult defensiva dupa transferul jucatorului Jonathan Zebina (AS Roma).

Fabio Cannavaro este, în prezent, capitanul reprezentativei Italiei, pentru care a totalizat 80 de selecții, începînd cu 22 ianuarie 1997.

Mediafax