Cannes 2012: Astăzi începe a 65-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes

De: Gabriela Voicu / 16.05.2012, 17:55
Cannes 2012: Astăzi începe a 65-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes
A 65-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se desfășoară în perioada 16 - 27 mai și debutează în această seară.

Festivalul de Film de la Cannes va fi deschis în această seară, printr-o ceremonie fastuoasă, începând cu ora 17.15 GMT (20.15 – ora României).

Actrița franceză Bérénice Bejo, interpreta personajului Peppy Miller din filmul „The Artist”, lansat la Cannes anul trecut, va fi prezentatoarea principală a galei de deschidere a festivalului, organizat sub semnul celebrei Marilyn Monroe. Ea este imaginea afișului oficial al evenimentului, deși nu a pus niciodată piciorul la Cannes și nici în Franța, de altfel.

După ceremonia de deschidere, seara va continua cu proiecția filmului „Moonrise Kingdom”, regizat de americanul Wes Anderson.

Cu 91 de filme, dintre care 22 în cursa pentru trofeul Palme d’Or, și o pleiadă de staruri, festivalul va sărbători a 65-a ediție cu mult fast și strălucire.

Cannes 2012

Nicole Kidman, Brad Pitt, Tilda Swinton, Bruce Willis și Marion Cotillard – aceasta fiind pentru prima dată în competiție la Cannes – sunt așteptați pe Croazetă, ca și Sean Penn, care și-a confirmat prezența pentru a participa la o colectare de fonduri pentru Haiti.

Cele șapte premii principale ale Festivalului de la Cannes vor fi decernate pe 27 mai, la gala de închidere.

Anul acesta, România este reprezentată în competiția oficială de filmul „După dealuri”, de Cristian Mungiu. Pelicula marchează revenirea regizorului român în competiția oficială a Festivalului de la Cannes, la cinci ani după premiul Palme d’Or obținut cu drama „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

Citeste mai multe despre Festivalul de Film de la Cannes 2012, pe Mediafax.ro