CANNES 2014: „White God” a câștigat premiul Un Certain Regard

Apropo.ro / 24.05.2014, 12:00
CANNES 2014:
Lungmetrajul "Feher Isten/ White God", regizat de cineastul maghiar Kornél Mundruczó, a primit, ieri, premiul "Un Certain Regard" la Festivalul Internațional de Film de la Cannes (14 - 25 mai).

Filmul „White God” este o fabulă despre o haită de câini vagabonzi care scapă dintr-un adăpost și se revoltă împotriva omenirii.

Premiul juriului secțiunii Un Certain Regard a revenit filmului suedez „Turist”, al regizorului Ruben Oestlund, în timp ce un premiu special a fost acordat documentarului „The Salt of the Earth”, de Wim Wenders și Juliano Ribeiro Salgado.

„Party Girl”, pelicula franțuzească regizată de Marie Amachoukeli, Claire Burger și Samuel Theis, ce a rulat în deschiderea secțiunii, a primit premiul pentru cea mai bună distribuție.

David Gulpilil a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Charlie’s Country”, de Rolf de Heer. „Jauja”, de Lisandro Alonso, a primit premiul criticilor internaționali – FIPRESCI pentru un film care a rulat în secțiunea Un Certain Regard.

Anul acesta, în secțiunea Un Certain Regard, ce face parte din selecția oficială a Festivalului de la Cannes, au fost prezentate 20 de filme.

Citește mai multe pe Medifax.ro!