Cannes 2015: Lista completa a premiilor

De: Nicoleta Nicolae / 25.05.2015, 10:00
Cannes 2015: Lista completa a premiilor
Regizorul francez Jacques Audiard a câştigat marele trofeu Palme d'Or, pentru lungmetrajul "Dheepan", la gala celei de-a 68-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, care a avut loc duminică seară.

Competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes (13 – 24 mai) a inclus în acest an 19 lungmetraje, printre care s-au aflat unele regizate de cineaşti celebri, între care se numără şi Jacques Audiard, dar şi Gus Van Sant, Matteo Garrone şi Paolo Sorrentino.

Filmul „Dheepan”, de Jacques Audiard, cu Vincent Rottiers şi Marc Zinga, este o saga curajoasă despre un refugiat tamil care ajunge să trăiască la periferia Parisului. Filmul îl prezintă pe Dheepan, un luptător pentru independenţă, un Tigru tamil din Sri Lanka. Cum înfrângerea e aproape, Dheepan se hotărăşte să fugă. Ia cu el o femeie şi o fetiţă pe care nici măcar nu o cunoaşte, în speranţa că, părând o familie, vor obţine mai uşor azil politic în Europa. Cei trei ajung la Paris, unde el îşi găseşte o slujbă de paznic. Aşa-zisa familie începe să-şi croiască o viaţă nouă, însă violenţele din cartier îi redeschid rănile războiului pe care şi le dorea cicatrizate. Instinctele de luptător se trezesc din nou. De data asta Dheepan nu mai luptă pentru independenţă, ci pentru a-şi proteja ceea ce spera să devină „familia” sa reală.

Vezi mai mult aici!