CANNES 2015: Organizatorii renunță la conceptul „gala-glamour” și optează pentru realism social

Apropo.ro / 14.05.2015, 11:00
CANNES 2015: Organizatorii renunță la conceptul
Festivalul de Film de la Cannes, care debutează miercuri, a renunțat în 2015 la conceptul "gala-glamour" și a optat pentru realism social, alegând ca film de deschidere o dramă regizată de o regizoare puțin cunoscută, invitând puține staruri hollywoodiene și interzicând selfie-urile pe covorul roșu.

Covorul roșu a fost desfășurat la Cannes, fracurile au fost luate de la curățătorie, scările care oferă paparazzilor posibilitatea de a face fotografii de la înălțime au fost instalate, potrivit unui articol publicat pe site-ul theguardian.com. Cannes-ul se pregătește să își primească fluxul său anual de personalități și reprezentanți importanți sau mai puțin importanți ai industriei cinematografice. Ca întotdeauna, aproape întreaga industrie va merge la Cannes, venind din orașe diverse, precum Seul și din Sacramento, de la trimișii speciali ai distribuitorilor de film, care vor merge la multe proiecții în fiecare zi, și până la cei mai importanți oameni de afaceri ai lumii, care se vor relaxa, ca de obicei, pe iahturile lor luxoase, ancorate în portul din apropiere. Totul pare, ca de obicei, o industrie rodată.

Însă în aer se simte o schimbare. Festivalul de Film de la Cannes a fost dintotdeauna un eveniment contradictoriu: este un festival care se aruncă fără niciun fel de rușine în luminile „mașinii” mass-media internaționale, dedicându-se în același timp prezentării celor mai ascunse și întunecate fațete ale cinematografiei. Criticii de film se amestecă, umăr la umăr, cu cei mai mari actori din această industrie. Deși cele mai multe dintre activitățile de la Cannes au rămas neschimbate, anumite schimbări subtile în atmosfera ediției din acest an pot avea efecte surprinzător de profunde, scrie MEDIAFAX.