CANNES 2016: „Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, elogiat de criticii din toată lumea – FOTO&VIDEO

De: Nicoleta Nicolae / 20.05.2016, 12:51
CANNES 2016: „Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, elogiat de criticii din toată lumea – FOTO&VIDEO
Filmul "Bacalaureat", semnat de Cristian Mungiu, a avut, joi, premiera simultană la Cannes şi Bucureşti.

Criticii de film din toată lumea au elogiat filmul după proiecţia de gală de la Cannes, scrie mediafax.ro.

Cristian Mungiu, Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareş Andrici au zâmbit fotografilor, joi, pe covorul roşu de la Cannes. Conferinţa de presă de după proiecţia de gală a filmului a fost transmisă live, pe pagina oficială de YouTube a Festivalului de la Cannes.

Celebrul critic de film Peter Bradshaw, de la The Guardian, numeşte filmul lui Mungiu „un studiu de observaţie de 5 stele despre compromisul birocratic din România, realizat cu minuţiozitate şi subtilitate”. Britanicul a acordat 5 stele din 5 filmului „Bacalaureat.

Criticul Leslie Felperin, de la The Hollywood Reporter, scrie că „Bacalaureatul” lui Mungiu este „o radiografie a societăţii româneşti contemporane”.

În Variety cronicarii scriu: Filmul e structurat splendid şi e în totalitate autentic, credibil.”

În Irish Times, criticul de film scrie: „Bacalaureat este un studiu de observaţie briliant a meschinăriei nepotismului”.

Le Figaro scrie că filmul „are toate calităţile pentru a primi premiu la Cannes. Se înscrie în tematica «cannoise» a acestei ediţii: e vorba de un voinţa de nestrămutat a unui tată de a-şi «salva» fiica dintr-o lume sumbră.

Revista de cinema Première elogiază filmul: „Bacalaureat este un film excepţional, cu o mizanscenă anticlimax, care prezintă realist portretul unei Românii erodată de corupţie”.

Jurnaliştii de la France 24 spun că filmul este o „pildă morală complexă, care te pune pe gânduri, te provoacă”.

Foto Hepta