Cântăreața Marília Mendonça a murit într-un accident de avion, la 26 de ani

De: Ana Obretin / 06.11.2021, 13:10
Cântăreața Marília Mendonça a murit într-un accident de avion, la 26 de ani

Marília Mendonça, una dintre cele mai populare cântărețe din Brazilia și câștigătoare a unui premiu Latin Grammy, a murit vineri într-un accident de avion, în drum spre un concert. Artista avea 26 de ani.

Purtătorul de cuvânt al lui Mendonça a confirmat decesul într-o declarație de presă și a spus că alți patru pasageri care se aflau în avion au murit și ei. Avionul s-a prăbușit între orașul natal al lui Mendonça, Goiania, și Caratinga, o localitate din statul Minas Gerais, situat la nord de Rio de Janeiro, potrivit The Hollywod Reporter.

CITEȘTE ȘI: Joe Lara, star al serialului „Tarzan: The Epic Adventures”, a murit într-un accident de avion

Poliția statului Minas Gerais a confirmat decesul lui Mendonça, fără a oferi detalii despre cauza accidentului. Fotografiile și videoclipurile apărute în mediul online arată avionul prăbușit chiar sub o cascadă. Mendonça a postat un videoclip înainte de a se urca în avion, cu chitara în mână.

Marília Mendonça era o stea în devenire a muzicii country din Brazilia fiind o reprezentantă a genului sertanejo. Ea era cunoscută pentru că aborda probleme feministe în cântecele ei, cum ar fi denunțarea bărbaților care își controlează partenerele de viață.

Vineri seara, vestea morții ei a declanșat un val de mesaje pe rețelele de socializare online din toate colțurile Braziliei, inclusiv de la fani, politicieni, muzicieni și jucători de fotbal. Contul ei de Instagram are 38 de milioane de fani.

„Refuz să cred, pur și simplu refuz”, a declarat pe Twitter starul fotbalului brazilian Neymar, care era un prieten al lui Mendonça.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a folosit, de asemenea, rețelele de socializare pentru a deplânge moartea „unuia dintre cei mai mari artiști ai generației ei”.

„Em Todos os Cantos” a câștigat premiul Latin Grammy pentru cel mai bun album Sertanejo în 2019 Ea a fost nominalizată la același premiu anul acesta, pentru albumul „Patroas”. Mendonça, renumită și pentru cântecele ei de dragoste, avea un fiu, care va împlini 2 ani luna viitoare.

CITEȘTE ȘI: Lil Wayne, criză severă de epilepsie în avionul său particular

Foto: Profimedia Images