Cântăreţul Cliff Richard dă în judecată postul BBC

De: Cătălina Matei / 24.11.2014, 10:16
Cântăreţul Cliff Richard dă în judecată postul BBC
Cântăreţul Cliff Richard intenţionează să dea în judecată BBC pentru controversata decizie luată de postul public de televiziune din Marea Britanie de a difuza în direct o percheziţie efectuată de poliţia din această ţară în reşedinţa artistului.
 
Numele cântăreţului Cliff Richard a apărut pe prima pagină a ziarelor britanice în luna august, atunci când poliţia a efectuat o percheziţie în reşedinţa pe care artistul o deţine în comitatul Berkshire, în cadrul unei anchete în care cântăreţul este cercetat pentru o presupusă agresiune sexuală comisă în anii ’80 asupra unui adolescent în vârstă de 16 ani.
 
Presa britanică a dezvăluit că mai mai mulţi angajaţi din Poliţie au contactat anumiţi jurnalişti ai postului BBC pentru a-i informa în legătură cu acea percheziţie, pe care postul public de televiziune din Marea Britanie a difuzat-o în direct, atât prin intermediul unor imagini de la sol, cât şi cu ajutorul unor imagini filmate din elicopter.
 
Potrivit jurnaliştilor de la publicaţia The Mail on Sunday, cântăreţul Cliff Richard, care a negat cu vehemenţă acuzaţiile ce i-au fost aduse, se pregăteşte să dea în judecată postul BBC, de la care va solicita despăgubiri financiare pentru încălcarea vieţii sale private. Potrivit aceleiaşi publicaţii, artistul va iniţia acest proces imediat după încheierea anchetei.
 
Gideon Benaim, avocatul cântăreţului, a criticat anterior maniera „prematură şi disproporţionată” în care postul BBC a relatat acel incident, care a produs „daune incomensurabile” pentru imaginea artistului.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Cliff Richard, care se afla în vacanţă în Portugalia în momentul descinderii, a „cooperat pe deplin cu anchetatorii” şi i-a asigurat pe fanii lui că „acuzaţiile sunt nefondate”, a declarat purtătorul de cuvânt al starului britanic.
 
Ancheta are loc într-o perioadă în care Marea Britanie a fost zguduită de o serie de scandaluri sexuale, după dezvăluirile făcute în presă despre Jimmy Savile. Acel fost prezentator vedetă al postului BBC, în prezent decedat, este bănuit că a comis sute de agresiuni sexuale.
 
La începutul lunii iulie, Guvernul britanic a promis că va face lumină în cazul noilor acuzaţii de pedofilie în care sunt implicaţi de această dată deputaţi şi înalţi responsabili politici în anii ’80-’90, scrie Mediafax.
 
Denumit „Peter Pan al muzicii pop-rock” pentru alura sa juvenilă, Cliff Richard a devenit cunoscut cu grupul său, Cliff Richard and The Shawods. Cele mai renumite cântece ale sale sunt „Congratulations”, „Devil Woman” şi „Living Doll”.