Cântecul de Crăciun vândut în peste 1 milion de copii în Marea Britanie

Apropo.ro / 25.12.2013, 10:00
Cântecul de Crăciun vândut în peste 1 milion de copii în Marea Britanie
Celebrul cântec de Crăciun "All I Want For Christmas Is You", interpretat de cântăreaţa americană Mariah Carey, a depăşit pragul vânzărilor de 1 milion de copii în Marea Britanie, la 19 ani după ce a fost lansat.

Potrivit Official Charts Company, acest cântec celebru a depăşit pragul istoric de 1 milion de copii vândute după ce a reuşit să vândă 68.000 de unităţi în 2013.

„Vă mulţumesc vouă, tuturor fanilor mei britanici! Vă iubesc, Mariah”, a declarat artista americană.

Această piesă, inspirată din epoca de glorie a casei de discuri Motown, a ajuns până pe locul al doilea în topul britanic atunci când a fost lansat în 1994, însă a fost împiedicat să ajungă pe prima poziţie de cântecul „Stay Another Day” al grupului East 17.

De atunci, piesa interpretată de Mariah Carey a reintrat în topul britanic de alte opt ori.

Scris şi compus de Mariah Carey în colaborare cu Walter Afanasieff, cântecul a apărut iniţial pe albumul „MERRY CHRISTMAS” lansat de cântăreaţa americană şi i-a adus acesteia venituri de 50 de milioane de dolari din vânzările pe plan mondial.

A intrat din nou în Official Singles Chart în 2007 şi de atunci revine cu regularitate în Top 40 în fiecare lună decembrie.

În 2012, acest cântec a ajuns până pe locul 20, iar în cea mai recentă actualizare a topului britanic din 2013 se află deja pe locul al 12-lea.

În Statele Unite ale Americii, cântecul „All I Want For Christmas Is You” a intrat în Top 40 pentru prima dată abia în 2012.

All I Want For Christmas Is You” este unul dintre cele doar 142 de cântece din istoria Official Charts care a depăşit pragul istoric de 1 milion de copii vândute în Marea Britanie.

În 2013, piese precum „Bad Romance”, cântată de Lady Gaga, „Blurred Lines”, interpretată de Robin Thicke, „Get Lucky”, a grupului Daft Punk, şi „Let her Go”, cântată de Passanger, au depăşit şi ele pragul vânzărilor de 1 milion de unităţi.

Printre alte piese de CRĂCIUN care au reuşit aceeaşi performanţă de-a lungul anilor se află cântece precum „White Christmas”, interpretat de Bing Crosby, „Merry Christmas Everybody”, interpretat de Slade, şi „Do They Know It’s Christmas?”, interpretat de grupul Band Aid.