Cantitați uriașe de papricaș la Sfîntu Gheorghe

Apropo.ro / 31.08.2004, 13:27
Cantitați uriașe de papricaș la Sfîntu Gheorghe
Doi moderatori ai unei emisiuni de radio local, Nagy Laszlo și Kerekes Lorand, vor prepara, vineri, în municipiul Sfîntu Gheorghe, 1100 de litri de papricaș de pui cu tarhon, mîncare specific ardeleneasca, transmite corespodentul MEDIAFAX. Cei doi bucatari covasneni au declarat

Doi moderatori ai unei emisiuni de radio local, Nagy Laszlo și Kerekes Lorand, vor prepara, vineri, în municipiul Sfîntu Gheorghe, 1100 de litri de papricaș de pui cu tarhon, mîncare specific ardeleneasca, transmite corespodentul MEDIAFAX.

Cei doi bucatari covasneni au declarat marți, corespondentului Mediafax, ca pentru a gati aceasta cantitate de papricaș vor folosi 700 kilograme de piept și pulpe de pui, 75 kg ceapa, 20 kg roșii, 20 kg ardei, 15 litri de ulei, 10 kg boia de ardei, 35 kg de smîntana, 8 kg faina, 2 kg de tarhon și cîteva kilograme de condimente. Vineri dimineața la ora opt vor începe pregatirea materiilor prime, iar dupa ora zece se vor apuca și de gatit. La prînz, cazanul va fi pus deja pe foc și dupa trei ore papricașul poate fi gustat.

Laci și Lori spun ca sînt niște fanatici ai bucatariei și ca le place, deopotriva, sa gateasca și sa manînce. Cei doi au mai pregatit în urma cu cateva saptamîni peste 1000 de litri de papricaș de ciuperci, în cadrul Zilelor Comandaului, iar anul trecut au facut 1100 de litri de ciorba de pește. Tot anul trecut, în cadrul Zilelor Tîrgului Secuiesc, ei au gatit o tocana din 500 de kilograme de carne de vita.

Nagy Laszlo este președintele „Asociației Bucatarilor Hobby Kulin Art-Toure”, dar are și o emisiune despre arta culinara la radioul local, împreuna cu Kerekes Lorand. Cei doi au participt la mai multe concursuri gastronomice, la Festivalul Florilor Comestibile din Ungaria cîștigînd marele premiu cu ciorba de pastrav. Anul acesta ei vor participa la concursul de preparat papricaș de la Kalocsa, Ungaria.

Mediafax