Cape Town

Apropo.ro / 09.10.2001, 11:37
Cape Town
De sezon: De la voi: Galerie foto: Cape Town este centrul regiunii vestice a Africii de Sud si nu poti sa nu iti dai seama ca orasul este incojurat de plaje salbatice, de munti masivi si de ferme bucolice unde se afla mari podgorii de vin. Casa vanatorilor nomazi


De sezon:

De la voi:

Galerie foto:



Cape Town este centrul regiunii vestice a Africii de Sud si nu poti sa nu iti dai seama ca orasul este incojurat de plaje salbatice, de munti masivi si de ferme bucolice unde se afla mari podgorii de vin. Casa vanatorilor nomazi Khoi-San pentru cel putin 30000 de ani, Peninsula Cape a devenit o casa si pentru europenii care au ajuns aici pe 6 aprilie 1652, condusi de olandezul Jan van Riebeeck.

Ratacind prin centrul orasului, vei observa ca fiecare colt ascunde o alta fateta fascinanta a orasului. Calatorii ocazionali vor fi putin dezorientati sa descopere putin din atmosfera Parisului amestecata cu un pic din New York, Londra, Lagos, Nairobi si Addis Abeba. Buticuri care vand cele mai recente creatii ale designerilor europeni se ghemuiesc alaturi de mari magazine americane si de galerii de arta africana obscure.

O multime de limbi se vorbesc pe strazile orasului, vanzatori ambulanti ofera produse ce reflecta cultura gastronomica africana, iar in piete, arta sud-africana, nigeriana sau masai este la ea acasa. Acesta este unul din motivele pentru care Cape Town este unul din cele mai fascinante orase din lume – are un suflet african, dar reuseste sa asimileze o mare diversitate de influente culturale: africane, europene, asiatice si chiar putin din America pare sa fi prins radacini aici prin semnele de la McDonald’s si Planet Hollywood care par sa se interfereze in structura unuia din cele mai vechi orase africane.

Lumea nu a avut nevoie de mult timp pentru a descoperi Cape Town, chiar daca Cape Town este uneori mai incet in a descoperi lumea, cu standardele sale neindemanatice in ceea ce priveste serviciile si atitudinea degajata cu care se raspunde nevoilor turistilor. Localnicii stau cel mai adesea intinsi pe spate si se odihnesc, ceea ce