Capello: Anglia va putea ajunge in top

Apropo.ro / 18.12.2007, 09:55
Capello: Anglia va putea ajunge in top
Noul selectioner al Angliei, Fabio Capello este sigur ca nationala Albionului poate ajunge in topul ierarhiei mondiale

Noul selectioner al Angliei, Fabio Capello, care a fost prezentat oficial, luni, in cadrul unei conferinte de presa, a declarat ca este sigur ca nationala Albionului poate ajunge in topul ierarhiei mondiale.

"Acesta este un post pe care toata lumea il doreste. Stiu ca asteptarile sunt mari si voi lucra ca sa le indeplinesc. Sunt convins ca Anglia este o echipa mare si poate ajunge in top. Mi-ar placea sa joc impotriva Italiei in finala Cupei Mondiale din 2010", a spus Capello.

Desi contractul sau de patru ani si jumatate cu Federatia Engleza nu intra in vigoare decat de la 7 ianuarie, Capello a afirmat ca a inceput sa lucreze inca de ieri, cand a urmarit meciurile Arsenal – Chelsea si Liverpool – Manchester United.

Intrebat daca va adopta la echipa nationala aceeasi atitudine "de fier" ca la formatiile de club la care a antrenat, Capello a raspuns: "Cred ca a fi manager al echipei nationale a Angliei este diferit fata de a fi managerul unei formatii de club. Este mai usor sa fii strict cand ii ai pe jucatori alaturi de tine, dar cum acum ii am doar ocazional, comportamentul meu va trebui sa se modifice. Si comportamentul lor trebuie sa se schimbe, pentru ca este foarte important sa porti tricoul echipei nationale. Sper sa fiu omul care ii va face pe jucatori sa doreasca sa castige", a completat Capello

Capello a refuzat sa raspunda la intrebarile legate de salariul sau, estimat la sase milioane de lire sterline, spunand ca banii sunt pe plan secund.

Directorul executiv al Federatiei Engleze de Fotbal, Brian Barwick, a intervenit, spunand ca veniturile FA ar putea ajunge, anul viitor la un miliard de lire sterline. "Orice cifra ati dori sa puneti in dreptul salariului lui Fabio Capello, acesta reprezinta un procent foarte, foarte mic din venituri. Daca Fabio este cel ce va revigora fotbalul britanic, atunci acei bani au fost bine cheltuiti", a spus Barwick.

The Guardian noteaza ca Fabio Capello a facut o impresie puternica in cadrul primei sale conferinte de presa, tehnicianul italian sugerand ca Anglia poate chiar castiga titlul mondial. "Capello si-a inceput discursul intr-o engleza ezitanta, spunand ca este mandru si onorat ca i s-a incredintat acest post pe care si-l dorea de multa vreme. De aici incolo el a vorbit in italiana, raspunzand intrebarilor in limba italiana, in timp ce un interpret asigura traducerea. El a accentuat faptul ca va invata limba engleza, astfel incat, peste o luna sa se poata adresa noilor sai elevi in limba natala, in vederea partidei amicale contra Elvetiei, de la 6 februarie", a mentionat The Guardian.