Capitala germana, invadata de cersetori si muzicanti români

Apropo.ro / 02.08.2007, 14:37
Capitala germana, invadata de cersetori si muzicanti români
Zeci de români au transformat zonele aglomerate ale Berlinului în locuri de cersit, câstigând aproximativ 50 - 60 de euro pe zi, însa autoritatile germane sustin ca nu pot lua masuri împotriva lor, deoarece cersitul nu este ilegal, transmite corespondentul MEDIAFAX la Berlin.

Zeci de români au transformat zonele aglomerate ale Berlinului în locuri de cersit, câstigând aproximativ 50 – 60 de euro pe zi, însa autoritatile germane sustin ca nu pot lua masuri împotriva lor, deoarece cersitul nu este ilegal, transmite corespondentul MEDIAFAX la Berlin.

Reprezentantii Societatii germano-româna din Berlin avertizeaza însa ca prezenta lor contribuie la formarea unei imagini negative despre România, iar stirile despre „turistii-cersetori” români si-au gasit rapid loc în paginile ziarelor.

Cersetorii recurg la toate „tehnicile” aflate în dotare – de la scena copilului murdar si înfometat ce plânge în bratele mamei pâna la muzicantul acordeonist cu palaria pe-o ureche. Punctul forte este trupa ambulanta de flacai înarmati cu toba, trombonul, trompeta si acordeonul care se plimba de zor din cartier în cartier. Intersectiile aglomerate si-au gasit si ele nasii: harnicii spalatori de geamuri îsi fac meseria vrei-nu vrei, scotându-i din sarite pe soferi. Noua concurenta aproape ca i-a scos de pe piata pe punkeri si studenti, carora le-au fost ocupate cele mai rentabile locuri.

Mediafax